Tesla explodovala priamo na moskovskej diaľnici v dôsledku zlyhania autopilota (VIDEO)
11 | 08 | 2019 I Imrich Kovačič

Otec a dve deti utrpeli vážne zranenia potom, ako ich Tesla S narazila do odstaveného vozidla na moskovskej diaľnici v dôsledku údajnej poruchy autopilota. Videozáznam zachytáva priamo explóziu auta.





Elektrické vozidlo bolo v momente pohltené plameňmi. Explóziu zachytili na video šokujúci okoloidúci vodiči. Jeden z nich dokonca zachytil presne okamih, kedy vozidlo explodovalo a v momente bolo celé zachvátené plameňmi, sprevádzané niekoľkými ďalšími silnými výbuchmi.



Nehoda v strede moskovského okruhu sa stala potom, čo Tesla Model S vrazil do odstaveného pokazeného  auta. Aj keď oficiálne ešte nebola potvrdená príčina havárie, počiatočné správy hovoria o zlyhaní autopilotného systému elektromobilu, ktorý údajne nereagoval na odstavené vozidlo, ako na prekážku.



Po náraze Tesla explodovala a následne vzplanula v masívnom požiari, zatiaľ čo vo vnútri bojovali o život traja ľudia. V aute sa viezol 41-ročný podnikateľ a dve jeho deti, ktorí boli odvezení do nemocnice vo vážnom stave. Muž údajne utrpel otras mozgu a zlomeniny nôh, zatiaľ čo deti majú zranenia krčnej chrbtice a hrudníka.