Náhla smrť Gottovho scénografa: Krátko pred tým sa stihol vidieť so svojím synom
10 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Nečakaná smrť slávneho scénografa Michaela Klanga, ktorý spolupracoval s mnohými umelcami na čele s Karlom Gottom a pripravoval scény mnohých relácií, má horkosladké pozadie. Len tesne pred tým než zomrel, sa stretol so svojím synom, bývalým hovorcom ČSSD, ktorý pred rokom a štvrť odcestoval do zahraničia!


Mikuláš Klang bol hovorcom ČSSD až do apríla minulého roka, keď uprostred vyjednávania vstupu strany do vlády nečakane zmizol do Kanady. Pôvodne tam odišiel podľa svojich slov na dovolenku a o týždeň neskôr strana vydala tlačovú správu o jeho odchode. "Dôvody môjho odchodu do Kanady sú, povedzme, rodinné. Odchádzam na niekoľko mesiacov a môžem len poďakovať vedeniu, že ma uvoľnilo, "povedal vtedy Klang!. Pred časom na Twitteri oznámil svoj návrat. "Presťahovať sa na takmer rok a štvrť do Kanady bolo najlepšie rozhodnutie, ktoré som v živote urobil. Človek si ujasní, čo chce a čo nie. Všetko ale raz končí a od augusta ma zase čaká realita. Tak len dúfam, že to nebude náraz do steny ... "napísal Mikuláš s tým, že v polovici prázdnin bude opäť naspäť v Česku.

ŠOK: Fatálna chyba lekárov stála život trojročného chlapca, čo sa vlastne stalo?
Škótskom otriasol tragický prípad vážneho zlyhania lekárov. Malý Logan zomrel len pár týždňov po oslave svojich tretích narodenín. Jeho rodina spozornela vo chvíli, keď začal krívať na pravú nohu, no lekári odmietli prípad riešiť. Čo sa... Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | Ján Prokop


Vďaka tomu len o pár hodín stihol stretnutie so svojím otcom Michaelom, ktorý práve 1. augusta náhle zomrel, keď dostal v spánku infarkt. "Keď sa Mikuláš vrátil, išiel hneď s otcom na pivo a noc nato jeho otec zomrel." Zaspomínal aj architekt Josef Pleskot. "Spomienka na Michaela je pre mňa predovšetkým spomienka na kamaráta a spolužiaka a samozrejme na váženého kolegu, ku ktorému som cítil rešpekt. Pohybovali sme sa ale každý na inej dráhe, on bol skôr scénograf, ja murársky architekt. Spomienka na človeka je pre mňa vždy skôr spomienkou na jeho človečenstvo, čo platí aj tu, "povedal Pleskot.

Za slávneho scénografa sa bude v piatok vo strahovskej bazilike od 15.00 konať omša, na ktorej sa očakáva mnoho významných osobností. Karel Gott podľa informácií Blesku pošle kyticu. "Bude to spomienkové stretnutie pre priateľov, kolegov a študentov, ktorí by sa na rodinný pohreb, ktorý prebehne mimo Prahu, nedostali. Na omši zaznie aj Mozartovo Rekviem v podaní šesťdesiatčlenného zboru, omšu povedie emeritný opát Strahovského kláštora Michael Josef Pojezdný, "prezradil Blesku Jindřich Forejt, ktorý sa podieľal na prípravách obradu.

Smutná správa pre Karla Gotta: zomrel člen jeho tímu!
Tak toto mu na zdraví nepridá! Vo veku 65 rokov zomrel hlavný scénograf koncertov Karla Gotta, architekt Michael Klang. Podľa jeho blízkych neprežil infarkt, ktorý sa mu prihodil uprostred práce na ďalších televíznych a divadelných projektoch.... Čítať ďalej
05 | 08 | 2019