Dachser začal stavať novú pobočku v meste Neumünster na severe Nemecka
10 | 08 | 2019 I

Nemecká logistická spoločnosť Dachser po tom, čo nedávno oznámila zámer na rozvoj svojho areálu v Lozorne pri Bratislave, postaví novú pobočku aj na severe Nemecka v meste Neumünster. Investíciu v objeme zhruba 17,4 mil. eur plánuje dokončiť predbežne v druhom štvrťroku 2020.


Prekládkový terminál v priemyselnej oblasti Neumünster v Isarstrasse bude určený pre priemyselné tovary a potraviny, pričom v novom logistcikom centre bude pracovať okolo tridsať zamestnancov. Spoločnosť o tom informovala agentúru SITA v tlačovej správe.

Stavebné práce začnú na pozemku s rozlohou 57 tis. štvorcových metrov začiatkom septembra. Terminál bude mať celkovú plochu 6 700 štvorcových metrov, z toho 5 tis. štvorcových metrov bude určených pre priemyselné tovary a zvyšných 1 700 štvorcových metrov bude disponovať chladením na prepravu potravín.

Zariadenie bude mať 76 stojísk pre nakládku a vykládku tovaru. Súčasťou terminálu bude tiež administratívna budova s plochou tisíc štvorcových metrov.

"Neumünster sa stane jedným z kľúčových terminálov Dachser na severe Nemecka. Táto nová lokalita bude priamo napojená na našu rozsiahlu európsku sieť pozemnej dopravy," povedal riaditeľ European Logistics Dachser v Nemecku Alexander Tonn.

Neumünster je s približne 80 tisíc obyvateľmi štvrtým najväčším mestom nemeckej spolkovej krajiny Šlezvicko-Holštajnsko. Nový terminál Dachser nahradí doteraz využívaný partnerský terminál 17111 Transit Transport & Logistic.

Britská vláda schválila záchranný balíček pre British Steel v sume 300 mil. libier
Britská vláda schválila balíček finančnej pomoci pre hutnícku spoločnosť British Steel v sume 300 mil. libier (GBP). Čítať ďalej
10 | 08 | 2019 | SITA


"V budúcnosti bude toto miesto slúžiť takmer celému Šlezvisko-Holštajnsku, kým však nebude výstavba novej pobočky Dachser dokončená, spolupráca bude pokračovať," uviedla spoločnosť.

Nová lokalita sa nachádza v tesnom susedstve diaľnice B205 s priamym prístupom na najdlhšiu nemeckú diaľnicu A7 (takmer 950 kilometrov), vedúcu cez celú krajinu zo severu na juh od hraníc s Dánskom k hraniciam s Rakúskom.

Rodinná spoločnosť Dachser so sídlom v nemeckom Kemptene v Bavorsku je poskytovateľom logistických služieb. Zabezpečuje komplexnú prepravnú logistiku, skladovanie a individuálne zákaznícke služby v troch oblastiach: pozemná preprava a zmluvná logistika pre priemyselné podniky, preprava potravín a letecká a námorná preprava.

Spoločnosť má v súčasnosti 30 600 zamestnancov v 399 pobočkách po celom svete. V roku 2018 prepravila 83,7 mil. zásielok s hmotnosťou 41,3 mil. ton a dosiahla celkový obrat v objeme 5,6 mld. eur.

Dcérska spoločnosť Dachser Slovakia, a. s., so sídlom v Lozorne pôsobí pod týmto obchodným menom od 1. januára 2010. Jej predchodca Lindbergh Air Freight, s. r. o., po založení v roku 1995 sa stal súčasťou Dachseru v roku 2004 a do roku 2009 fungoval pod menom Lindbergh & Dachser.

Premenovaním bol zavŕšený integračný proces spoločnosti do siete koncernu Dachser. Na Slovensku má päť pobočiek v Lozorne, Bratislave, Martine a Košiciach s vyše dvesto zamestnancami. Spoločnosť má základné imanie 5 mil. eur.

Rusko vyvíja samovražedný satelit na vyriešenie narastajúceho problému „vesmírneho odpadu“
Ruská kozmická agentúra Roscosmos vynašla satelit so schopnosťou samozničenia v momente ukončenia svojej životnosti a ponúka riešenie jedného z najzávažnejších problémov vesmírnych trosiek. Čítať ďalej
10 | 08 | 2019 | Imrich Kovačič