V Lamanšskom prielive sa objavili člny s migrantmi
09 | 08 | 2019 I Imrich Kovačič
Pri pobreží grófstva Kent na juhovýchode Anglicka sa v piatok začala pátracia a záchranná operácia po tom, čo boli v Lamanšskom prielive spozorované člny s približne 50 migrantmi. Informovala o tom na svojej internetovej stránke spravodajská televízia Sky News s odvolaním sa na britskú pobrežnú stráž.



 

 

Nemenovaný svedok pre portál KentOnline uviedol, že migrantov dostali na breh v Západných dokoch doverského prístavu, čo však britské úrady nepotvrdili. Podľa svedka niektorí migranti priplávali k pobrežiu v kanoe.



 

Ďalších 11 migrantov zachránili francúzske úrady v piatok nadránom pri pobreží severofrancúzskeho mesta Boulogne po tom, čo sa ich čln prevrátil. Dvaja zo zachránených boli mierne podchladení a ďalší utrpel zranenie kolena. Ich stav si však nevyžadoval nemocničné ošetrenie.



 

V dôsledku vojen, prenasledovania a násilia prišlo vo svete o strechu nad hlavou rekordných 71 miliónov ľudí, uvádza sa v júnovej správe OSN.

Boje o Tripolis vyhnali z domovov vyše 105.000 Líbyjčanov
Viac ako 105.000 obyvateľov už vyhnali z domovov niekoľko mesiacov trvajúce boje o líbyjskú metropolu Tripolis. Oznámil to v piatok Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) s tým, že len malá časť vysídlencov má prístup k humanitárnej... Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | TASR