Pomoc hasičov pri odstraňovaní následkov búrky bola najpotrebnejšia v Trnavskom kraji
08 | 08 | 2019 I SITA

 Pre búrky, ktoré zasiahli územie Slovenska, zasahovalo za posledných 24 hodín viac ako 350 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Najvážnejšia situácia bola v Trnavskom kraji.


Ako agentúru SITA informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, najčastejšie zasahovali pri odstraňovaní popadaných stromov zo striech a cestných komunikácií, odčerpávaní vody zo zatopených priestorov a odstraňovaní popadaných kusov striech.

Bilancia výjazdov sa vyšplhala na 196. "V Trnavskom kraji bola pomoc hasičov potrebná 55-krát, a to najmä v okresoch Galanta a Senica. V Nitrianskom kraji boli hasiči pre búrkovú činnosť privolaní k 49 udalostiam, v Trenčianskom kraji zasahovali 25-krát, v Banskobystrickom a Košickom kraji boli pri 18 udalostiach. V Prešovskom kraji uskutočnili v súvislosti s nepriaznivým počasím desať výjazdov, v Bratislavskom kraji pomáhali šesťkrát," priblížila Križanová.

DRZÍ ČESI: Slovensko sa pustilo do turistov, kauza predbiehania má dohru, píšu české média
"Slovenskom hýbe ojedinelá kauza predbiehania, ktoré majú na svedomí českí turisti. Škandál nabral takých rozmerov, že sa do neho vložila aj polícia. A Čechom hrozí mastná pokuta", informuje český portál EuroZprávy. Čítať ďalej
08 | 08 | 2019 | Roman Suchý