Školy získajú peniaze na vzdelávanie žiakov so zdravotným hendikepom
07 | 08 | 2019 I SITA

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR chce podporiť vzdelávanie žiakov so zdravotným hendikepom. Sumu 73-tisíc eur rozdelí úspešným žiadateľom v rámci výzvy na predloženie žiadostí o financovanie rozvojového projektu Zvýšenie efektivity vzdelávania žiakov so zdravotným znevýhodnením 2019. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor ministerstva tlačovou správou.


Tento rok získalo finančný príspevok 15 projektov, ktoré vybrala hodnotiaca komisia. O príspevok sa uchádzalo 127 žiadateľov. Deväť projektov nedodržalo termín a podmienky na predkladanie. Ďalších 27 nebolo v súlade s podmienkami stanovenými vo výzve.

Školy, ktoré so svojím projektom uspeli, môžu využiť na svoje projekty sumy vo výške od 950 eur po 8 000 eur. Ukončiť ich musia do 15. decembra tohto roku. Školy žiadali peniaze napríklad na zakúpenie tabletov alebo na vybavenie počítačových miestností pre žiakov s telesným znevýhodnením.

Zoznam úspešných žiadateľov nájde verejnosť na webovej stránke ministerstva. Na stiahnutie je k dispozícii vo formáte pdf na https://www.minedu.sk/data/files/8936_zoznam-podporenych-projektov.pdf.

Na horšie časy by malo smerovať aspoň 10 % z mesačného príjmu
Výška sporenia závisí od konkrétneho účelu, na ktorý si človek šetrí, ako aj od toho, kedy chce dosiahnuť cieľovú sumu a od príjmu. "Ak si napríklad odkladá len tak bokom, teda na horšie časy, odporúčame si sporiť minimálne 10 % z výšky mesačného... Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | SITA