Režisér Tarantino si z Moskvy odnáša faksimile Pasternakovej básnickej prvotiny
07 | 08 | 2019 I TASR

Americký režisér Quentin Tarantino je na návšteve v Moskve, kde sa už medzičasom stretol s ruským ministrom kultúry Vladimirom Medinským, ktorý mu daroval faksimile prvej zbierky básní ruského básnika a prozaika Borisa Pasternaka vydanej v roku 1913 pod názvom Blíženec v oblakoch.


Informovala o tom v stredu agentúra Interfax, ktorá vysvetlila, že Tarantino je veľkým obdivovateľom Pasternakovej tvorby. Počas svojej poslednej návštevy v roku 2004 zavítal aj k básnikovmu hrobu v podmoskovskom mestečku Peredelkino, kde za éry Sovietskeho zväzu sídlili mnohí literáti.

Tentoraz Tarantino pricestoval do Moskvy, aby uviedol svoj najnovší film Vtedy v Hollywoode. Film sa v ruských kinách začne premietať vo štvrtok.

Tarantino v utorok absolvoval prehliadku Kremľa a Červeného námestia, pričom mu osobného sprievodcu robil minister Medinskij.

TRAGÉDIA: Po zásahu bleskom zomrela žena, tri deti sú v nemocnici
Štyridsaťročná žena zomrela na následky zranení, ktoré utrpela v utorok popoludní pri zásahu bleskom na severozápade Čiech. O úmrtí ženy informovala v stredu nemocnica v Ústí nad Labem, v ktorej ženu hospitalizovali. Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | TASR