Požiar v muničnom sklade v Krasnojarskom kraji je uhasený, tvrdí ministerstvo
06 | 08 | 2019 I TASR

Požiar v sklade munície v blízkosti mesta Ačinsk v Krasnojarskom kraji je už úplne zlikvidovaný. Informovalo o tom v utorok ruské ministerstvo obrany. Príslušné úrady medzičasom odvolali zákaz preletov lietadiel nad postihnutou zónou.


Podľa agentúry Interfax ministerstvo dodalo, že v súčasnosti už v sklade nie sú žiadne ohniská požiaru. Celú plochu ešte dohášajú za pomoci vojenských lietadiel a vrtuľníkov.

Podľa agentúry TASS bol na miesto vyslaný tím špecialistov na likvidáciu následkov mimoriadnych situácií z Moskvy, ktorí majú k dispozícii aj multifunkčné robotické zariadenia Uran-14.

Námestník ruského ministra obrany Dmitrij Bulgakov už v utorok ráno informoval, že detonácie zásob výbušnín vo vojenskom muničnom sklade pri dedine Kamenka v okrese Ačinsk už ustali. Hrozba výbuchu jednotlivých kusov munície však naďalej pretrváva, informoval Bulgakov. Úrady aj preto zatiaľ nevydali pokyn na návrat evakuovaných obyvateľov ohrozených obcí v okolí muničného skladu.

Podľa úradov Krasnojarského kraja bolo zranených 12 osôb. Jedna osoba zostáva nezvestná. Gubernátor Alexandr Uss podľa Interfaxu informoval, že sa objavili viacerí svedkovia, ktorí vypovedali o smrti danej osoby.

Z asi 100-tisícového mesta Ačinsk bolo evakuovaných viac ako 9500 ľudí. Ďalších najmenej 6000 ľudí opustilo svoje domovy na základe vlastného rozhodnutia z obavy o život a zdravie. Časť ruských médií informovala, že aj riadená evakuácia mala miestami chaotický priebeh.

TRAGÉDIA: Požiar a výbuchy v muničnom sklade na Sibíri si vyžiadali aktuálne 12 zranených
06 | 08 | 2019 | Peter Králik/TASR