Mesto Trenčín dostane na revitalizáciu parku a na zeleň viac ako 600.000 eur
06 | 08 | 2019 I TASR

Viac ako 600.000 eur z eurofondov a štátneho rozpočtu dostane mesto Trenčín na revitalizáciu parku Úspech a na zeleň vo vnútrobloku na sídlisku Sihoť. Rozhodlo o tom Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program.


Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, nasledovať budú verejné obstarávania a celý predrealizačný proces. Začiatok prác by mal byť v oboch prípadoch v budúcom roku.

„Priestranstvo parku Úspech je ohraničené Zlatovskou, Továrenskou a Staničnou ulicou. Celková výmera je približne 3700 štvorcových metrov, z toho takmer 3000 štvorcových metrov bude tvoriť obnovená zeleň s trávnikom, novou výsadbou a mlatovými chodníkmi.

SR je jediná krajina EÚ bez systémového odstraňovania bariér
Slovenská republika je jedinou krajinou Európskej únie (EÚ), ktorá nemá nastavené systémy pre odstraňovanie bariér pre občanov so zdravotným postihnutím a obmedzenou mobilitou. Tvrdí to občianske združenie Bez bariéry – Národná platforma proti... Čítať ďalej
06 | 08 | 2019 | TASR


Automatický závlahový systém je súčasťou projektu. Návrh počíta s celkovou revitalizáciou a regeneráciou tohto priestoru,“ uviedla Ságová s tým, že celkové oprávnené výdavky sú viac ako 162.000 eur, 85 % zaplatí Európsky fond regionálneho rozvoja, 10 % pôjde zo štátneho rozpočtu SR a 5 % z rozpočtu mesta.

V prípade vnútrobloku na sídlisku Sihoť ide o zlepšenie environmentálnych aspektov vybudovaním prvkov zelenej infraštruktúry. Komplexná revitalizácia vnútrobloku prinesie radikálnu obnovu miestnej infraštruktúry s hodnotnou sadovníckou úpravou. Výsledkom bude obnova zelene, nový mobiliár, detské hracie zariadenia, drobná architektúra a zrekonštruované chodníky i nové LED osvetlenie.

„Celkové oprávnené výdavky sú viac ako 540.000 eur. Projekt je takisto spolufinancovaný vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a 10 % zo štátneho rozpočtu SR,“ doplnila hovorkyňa.