Mečiarova dcéra dostávala svoje firmy do poriadnych dlhov. Neplatila ani štátu na poistnom
06 | 08 | 2019 I Peter Bachan

O podnikaní detí bývalého premiéra Vladimíra Mečiara pred pár rokmi informoval týždenník Plus 7 Dní.


Mečiarova dcéra Magda Gáliková podniká v oblasti hotelových služieb, gastre a organizuje školenia. Podľa Obchodného registra sa venuje aj tvorbe a produkcii filmov i audiovizuálnych diel.

Týždenník Plus 7 Dní uvádza, že v minulosti sa písalo o tom, ako sa jej firmám sa finančne nedarí. Jej rodina síce vlastní mnohé pozemky a nehnuteľnosti v Trenčianskych Tepliciach, Bratislave či v obci Dolná Poruba, no nie je to vďaka jej schopnostiam.

Gáliková prevádzkuje napríklad hotel v Trenčianskych Tepliciach "Parkhotel na Baračke". Podľa účtovnej uzávierky z roku 2014 boli tržby hotela takmer 400-tisíc eur, no napriek tomu nedokázal zarobiť - na konci roka vykázal stratu viac ako 40-tisíc eur.

PRÁVE TERAZ: Vyšetrovateľ odmietol stíhanie Vladimíra Mečiara v kauze únosu Kováča ml.
O tom, že "skutok sa nestal", informuje televízia Markíza. Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Podľa zoznamu, ktorý eviduje Sociálna poisťovňa, jej Parkhotel na Baračke dokonca dlhoval na poistnom pred voľbami v roku 2016 takmer 17-tisíc eur. Mečiarova dcéra sa vtedy s týždenníkom na túto tému odmietla rozprávať. Podľa Plus 7 Dní vtedy hotel neplatil ani zdravotné odvody, kde dlh činil približne tritisíc eur.

Mečiarovej dcére sa nedarí v podnikaní v spoločnom biznise ani s jej bratom Vladimírom. Ich spoločná firma MMM, spol. s r. o., bola vtedy už niekoľko rokov v červených číslach. Z účtovných uzávierok firmy vyplýva, že najhorším rokom bol rok 2012 - vtedy sa strata vyšplhala až na neuveriteľných 2,7 milióna eur.

Spomínaná spoločnosť je pritom firmou, ktorá figuruje ako vlastník v mnohých ďalších, kde je šéfkou práve Mečiarova dcéra, napríklad v spomínanom hoteli. V prípade MMM, spol. s r. o., sa dá hovoriť o rodinnej firme, pretože v jej orgánoch sedeli v minulosti všetky tri deti Vladimíra Mečiara - Magda, Vladimír a Michal.

Michal Mečiar nepodniká so svojimi súrodencami od roku 2008. Michal totiž žije už dlhšie v Spojených štátoch amerických.

K téme čítajte viac:

Mečiarov syn má v Spojených štátoch impérium s nehnuteľnosťami. Nitky vedú až k financovaniu Elektry
Ešte v roku 2002 informoval týždenník Plus 7 Dní o nehnuteľnostiach Mečiarovho syna Michala, ktoré mal za oceánom v Spojených štátoch. Minulý rok priniesol nové informácie, ktoré poukazujú na jeho impérium. Čítať ďalej
04 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Za rodinnú firmu môžeme označiť aj akciovú spoločnosť Palace, registrovanú v Novej Dubnici, v ktorej predstavenstve sú Vladimír a Magdaléna. V dozornej rade figuruje podľa Obchodného registra aj Magdin manžel Ján Gálik a manželka Vladimíra Mečiara Margita.

Táto firma však nikdy nedokázala vytvoriť zisk. Napríklad v roku 2013, keď Palace utŕžil 600-tisíc eur, vykázal stratu viac ako 80-tisíc eur.

Mečiarova dcéra potopila aj kedysi jednu z najúspešnejších spoločností rodiny Mečiarovcov - Koliba production & services. Pred rokmi mala táto eseročka miliónový zisk, v roku 2016 bola aj ona v mínuse. Dlh firmy s rovnakým názvom eviduje i Sociálna poisťovňa. Malo by ísť o dvetisíc eur. Rovnako dlhuje na zdravotných odvodoch.

MEČIAR JE SPÄŤ: Stranu predstaví v septembri, nevylúčil spoluprácu s Harabinom
Bývalý premiér a predseda HZDS Vladimír Mečiar poskytol rozhovor pre Plusku, kde ohlásil svoj veľký comeback do veľkej politiky. Nevylúčil ani spoluprácu so sudcom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom. Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | Peter Bachan