Čižnár odmieta, že má niečo spoločné so zastavením trestného stíhania Mečiara
06 | 08 | 2019 I Peter Králik/TASR
Generálna prokuratúra tvrdí, že nijakým spôsobom nezasahovala do vyšetrovania prípadu udelenia amnestií v kauze únosu prezidentovho syna.








Generálna prokuratúra nezasahovala do rozhodnutia Krajskej prokuratúry zastaviť trestné stíhanie voči bývalému slovenskému premiérovi Vladimírovi Mečiarovi za udelenie amnestií v kauze únosu Michala Kováča mladšieho.

PRÁVE TERAZ: Vyšetrovateľ odmietol stíhanie Vladimíra Mečiara v kauze únosu Kováča ml.
O tom, že "skutok sa nestal", informuje televízia Markíza. Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | Peter Bachan


„Aktuálne rozhodnutie vyšetrovateľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave o zastavení trestného stíhania vo veci trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa, nebolo konzultované s Generálnou prokuratúrou SR, ako tu uviedli niektoré médiá,“ uvádza v stanovisku hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Predmetná vec nebola konzultovaná so žiadnym prokurátorom Generálnej prokuratúry SR.

Dozorovú právomoc podľa GP vykonáva prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava, ktorý je oprávnený samostatne toto rozhodnutie vyšetrovateľa preskúmať a rozhodnúť o ňom.

„Generálna prokuratúra Slovenskej republiky si vyžiadala správu o stave veci za účelom posúdenia zákonnosti postupu orgánov činných v trestnom konaní v danej veci,“ vysvetľuje Predajňová.

Inšpekcia Ministerstva vnútra rieši časť komunikácie z vyšetrovania Kuciakovej vraždy
Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra (MV) SR sa zaoberá aj časťou komunikácie, ktorá bola súčasťou vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka. Pre TASR to uviedla Petra Friese z tlačového odboru rezortu vnútra v reakcii na podnety, ktoré na policajnú... Čítať ďalej
06 | 08 | 2019 | TASR


Generálny prokurátor podľa nej nijakým spôsobom do vyšetrovania predmetnej veci nezasahoval ani neodobroval rozhodnutie vyšetrovateľa, či dozorového prokurátora.

„Ich rozhodovacia činnosť a postup vo vyšetrovaní bol autonómny bez akýchkoľvek zásahov generálneho prokurátora,“ dodáva Predajňová.