Bratislavská mestská časť Petržalka upevňuje slnečné clony na detských ihriskách
06 | 08 | 2019 I SITA

 Bratislavská mestská časť Petržalka v spolupráci s Miestnym podnikom verejnoprospešných služieb Petržalka a občianskym združením Petržalské ihriská začína postupne upevňovať slnečné clony na verejných detských ihriskách v správe mestskej časti, aby boli deti chránené v lete pred priamym slnečným žiarením. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.


Už od 1. augusta umiestnili clony nad pieskoviskami pri ZŠ Budatínska a pri ZŠ Holíčska a v najbližších dňoch pribudnú ďalšie.

„Pri rozhodovaní, ktoré ihriská vybrať, zavážila nielen vyťaženosť ihriska, ale aj aktívna komunita rodičov, ktorá na ihrisko a herné prvky dohliada celý rok. Zaujímal nás názor obyvateľov a tým sme sa aj riadili,“ povedala prvá vicestarostka Petržalky Lýdia Ovečková.

Pieskovisko je väčšinou umiestnené na slnku, aby sa v ňom nezačali množiť huby a plesne. Mestská časť, ale chce, aby deti boli počas hry chránené pred priamym slnečným žiarením.

„Slnečné clony sú vyrobené z tieniacej HDPE tkaniny, poskytujú 90-percentnú ochranu voči UV žiareniu, sú priedušné a vodopriepustné. Stabilné dvojmo prešité lemy s nehrdzavejúcimi okami sú odolné voči poveternostným vplyvom a roztrhnutiu,“ dodala Halašková. Clony je možné po letnej sezóne zložiť a uskladniť.

Okrem SNS a Smeru-SD neprispeje na výstavbu stožiara žiadna parlamentná politická strana
Okrem Slovenskej národnej strany (SNS) a strany Smer-Sociálna demokracia (Smer-SD) neprispeje na výstavbu stožiara so štátnou vlajkou pred budovou Národnej rady SR žiadna parlamentná politická strana. Tretia koaličná strana Most-Híd o poskytnutí... Čítať ďalej
06 | 08 | 2019 | SITA