V Hongkongu demonštranti hodili do vody čínsku vlajku
03 | 08 | 2019 I SITA

Demonštranti v Hongkongu zvesili zo stožiara čínsku vlajku a hodili ju do vody vo Viktóriinom prístave. Neskôr proti nim polícia použila slzný plyn po tom, ako niektorí z nich začali hádzať tehly do policajnej stanice a na jej vonkajšie steny nasprejovali vulgárne výrazy.


V uliciach sa v sobotu opäť zišli desiatky tisíc ľudí v čiernom a napriek upozorneniam polície pokračovali aj mimo oblasti, v ktorej mali povolenie na protest. Demonštranti stavali barikády na cestách a z chodníkov vyberali dlažobné kocky.

POZOR: Polícia varuje pred podvodníkmi predstierajúcimi poruchu auta, aby vylákali peniaze
Bratislavská polícia na svojej facebookovej stránke upozorňuje, že počas letného obdobia sa na viacerých úsekoch diaľnic aj na území Bratislavského kraja častejšie stretáva s prípadmi podvodníkov, ktorí predstierajú poruchu na motorovom vozidle.... Čítať ďalej
03 | 08 | 2019 | Peter Králik/SITA


V Hongkongu sa už niekoľko týždňov konajú masové demonštrácie proti Číne a pročínskej šéfke hongkonskej administratívy Carrie Lam, ktoré sa pôvodne začali na protest proti pripravovanému zákonu, ktorý by umožnil vydávať osoby podozrivé z trestnej činnosti do Číny. Podľa kritikov by tento krok zvýšil vplyv Číny a vyvolával u nich obavy z toho, že by obral Hongkong o slobody, ktoré mu zaručuje princíp "jedna krajina, dva systémy" zakotvený v zmluvách o prechode pod správu Číny v roku 1997. Lam nakoniec po verejnom tlaku od tohto zákona upustila. Demonštranti však okrem toho začali požadovať aj priame voľby, rozpustenie súčasného zákonodarného zboru a vyšetrovanie údajnej policajnej brutality v Hongkongu.

GALKO (SaS): Výbor na kontrolu NBÚ preverí bezpečnostnú previerku pre Bödörovu firmu
Osobitný kontrolný výbor NR SR na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) preverí bezpečnostnú previerku pre spoločnosť BONUL. Na svojom facebookovom profile o tom informuje Nadácia Zastavme korupciu. „Výbor na kontrolu NBÚ preverí... Čítať ďalej
03 | 08 | 2019