Sudkyňa Halmová vylučuje, že je Norou z esemesiek Mariana Kočnera
02 | 08 | 2019 I SITA

Sudkyňa Najvyššieho súdu SR Nora Halmová absolútne vylučuje, ža by bola Norou z SMS komunikácie obžalovaného Mariana K. s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom.


Ako sa ďalej uvádza v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, v kauze miliónových zmeniek sudkyňu nikto nekontaktoval a pre spomenuté osoby nič nevybavovala ani im nebola nápomocná.

"Musím povedať, že možnosť ovplyvniť kauzu zmenky z mojej strany ani nikdy nebola možná, pretože od roku 2014 nie som sudkyňou krajského súdu. Na krajskom súde som v minulosti pôsobila, avšak ako sudkyňa správneho kolégia, ktoré sa v rámci svojej rozhodovacej činnosti zmenkami nezaoberá.

Môžem s plnou zodpovednosťou vyhlásiť, že aj v prípade, ak by sa ma ktokoľvek snažil ovplyvniť vo svoj prospech, v žiadnom prípade by nebol úspešný," povedala Halmová.

KEĎ SA POMÝLI, AJ PRAVDU POVIE: Erik Tomáš sa prekecol o voľbe generálneho prokurátora (VIDEO)
V stredu sa konala tlačová konferencia strany Smer-SD, na ktorej poslanec Národnej rady Erik Tomáš prezradil o vyšetrovanej voľbe generálneho prokurátora za vlády Ivety Radičovej viac, než by expremiér Robert Fico chcel. Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Sudkyňa pripustila, že sa pozná s Bödörom, podľa nej však viac ako osem rokov nie sú v kontakte. Pokiaľ ide o Mariana K., toho podľa nej poznal jej bývalý manžel, s ktorým je však od roku 2012 rozvedená.

"Čo sa týka mňa, spoločenským udalostiam, na ktoré bol Marián K. pozvaný som sa vyhýbala a to aj z dôvodu, že ho nepovažujem za slušného človeka," dodala Halmová.

Časť komunikácie medzi Marianom K. a Bödörom, ktorú zverejnil Denník N, sa týka súdneho konania vo veci sporu o zmenku za osem miliónov eur. O spore mal v odvolacom konaní rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

„Budeme možno potrebovať Norinu pomoc," napísal podľa denníka Marian K. Bödörovi v máji minulého roku. Vtedy už na krajskom súde nepôsobila sudkyňa s takým menom. Do jesene 2014 však krajskou sudkyňou bola Nora Halmová, pripomenul denník.

Kočner vypovedal ako svedok na policajnom prezídiu (AKTUALIZOVANÉ)
Podnikateľ Marian K. vypovedal v piatok na policajnom prezídiu v Bratislave. TASR to potvrdil jeden z jeho obhajcov Marek Para. Marian K., ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a obžalovaný v kauze zmeniek TV Markíza, mal... Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | TASR