Kočner vypovedal ako svedok na policajnom prezídiu (AKTUALIZOVANÉ)
02 | 08 | 2019 I TASR

Podnikateľ Marian K. vypovedal v piatok na policajnom prezídiu v Bratislave. TASR to potvrdil jeden z jeho obhajcov Marek Para. Marian K., ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a obžalovaný v kauze zmeniek TV Markíza, mal podľa jeho slov vypovedať ako svedok v inej trestnej veci.


 "Potvrdzujem, že vypovedá ako svedok v trestnej veci, ktorá sa týka hospodárskej kriminality iných osôb. Ide o dlhodobo plánovaný úkon, pričom jeho svedeckú výpoveď nepovažujem za rozhodujúci dôkaz," priblížil Para.

Možnosť výsluchu v priestoroch Národnej kriminálnej agentúry na Račianskej ulici podľa Parových slov preukazuje, že Správa Ústavu na výkon väzby (ÚVV) a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) Leopoldov o údajných bezpečnostných rizikách, pre ktoré "musí byť súdne konanie presunuté do priestorov ÚVV Bratislava, len maskuje monitorovanie konzultácií Mariana K. s jeho obhajcami v ÚVV Leopoldov a v skutočnosti nie je žiadne riziko dané".

Para tak opätovne tvrdí, že miestnosť č. 4 v ústave v Leopoldove, kde sa stretáva Marian K. s obhajcami, je monitorovaná. Začiatkom týždňa preto zvažuje procesné podanie súdu v súvislosti s novými zisteniami.

Podľa Paru obhajoba Mariana K. viackrát požiadala Špecializovaný trestný súd, aby urobil nápravu, pokiaľ ide o konanie porady s klientom výlučne v miestnosti č. 4 ÚVV Leopoldov. Písomnú žiadosť o nápravu podal ešte v polovici júla. Namieta, že za takýchto podmienok sa nemôžu s klientom pripravovať na obhajobu.

Vedenie Zboru väzenskej a justičnej stráže aj Úrad špeciálnej prokuratúry v minulosti viackrát TASR informovali, že nemajú vedomosť o tom, že by miestnosť č. 4 bola monitorovaná.

Marian K. je väzobne stíhaný v kauze televíznych zmeniek takmer za 70 miliónov eur. Vo väzbe je od konca júna 2018. Obvinený je aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

TÓTH: Ak by ma obvinili, prišli by o svedka
Ak by ma orgány činné v trestnom konaní obvinili, prišli by o svedka. Uviedol to v internetovom rádiu InfoVojna bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Reagoval tak na vyhlásenie prokurátora Jána Šantu, ktorý médiám v... Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | SITA