ŠPORT: MŠK Žilina získala poľského obrancu Kiwiora. Takýto typ hráča sme hľadali, hovorí Belaník
02 | 08 | 2019 I SITA

Fortunaligový tím MŠK Žilina rozšíril svoj káder o 19-ročného poľského obrancu Jakuba Kiwiora. Rodák z mesta Tychy podpísal so sedemnásobným slovenským šampiónom zmluvu do 30. júna 2023. Pre bývalého kapitána poľskej reprezentácie do 21 rokov to nebude prvé slovenské pôsobisko. V predošlom ročníku i na začiatku aktuálnej sezóny 2019/2020 si obliekal dres Podbrezovej, za ktorú odohral dokopy 16 zápasov a zaznamenal jeden gól.


"Som veľmi rád, že budem môcť zabojovať o miesto v tíme, akým je Žilina. Je to výborný klub na rozvoj mladého hráča, navyše na vysokej úrovni. Teším sa, že so Žilinou môžem vyhrávať, zbierať body a hrať o trofeje a najvyššie priečky. Verím, že si vzájomne pomôžeme," povedal Kiwior pre oficiálny web mužstva spod Dubňa.

Okrem toho priznal, že spomenutý prestup sa začal riešiť už pred niekoľkými mesiacmi. "So Žilinou som debatoval o tejto možnosti už počas jarnej časti, potom sme sa s celou rodinou zhodli, že to bude dobrý krok," dodal Poliak.

Jakub Kiwior hral v Podbrezovej na pozícii ľavého, respektíve stredného obrancu. Pre Žilinu je dôležitou posilou aj pre odchod gruzínskeho stopéra Luku Lochošviliho. Poľský obranca má v klube smelé ambície, chce sa zlepšovať a posúvať vpred.

ŠPORT: Do Alkmaaru 31 Slovákov, ale bez Petra Sagana. Novinkou miešaná štafeta mužov a žien
Až 31 cyklistov figuruje v nominácii Slovenska na blížiace sa majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike v holandskom Alkmaare (7.- 11. augusta). Chýba v nej najväčšia hviezda Peter Sagan, ktorý má iný súťažný program. Už túto nedeľu sa sedemnásobný... Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | SITA


"V každom klube sa snažím zo seba vydať sto percent. Je tu viacero kvalitných obrancov, od ktorých sa môžem veľa naučiť. Určite však chcem zbierať minúty, štarty v najvyššej súťaži. Najviac sa dokážem zlepšiť v ťažkých zápasoch, preto by som ich chcel odohrať čo najviac," skonštatoval Kiwior.

V predošlých dvoch sezónach nastúpil Kiwior aj v piatich zápasoch UEFA Youth League, ešte počas pôsobenia v belgickom Anderlechte Brusel. Na adresu talentovaného obrancu sa vyjadril aj športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

"Ide o mladého ľavonohého stopéra, ktorý vie byť agresívny v osobných súbojoch. Takýto typ hráča, ktorý by zároveň vedel zdynamizovať našu rozohrávku, sme hľadali do budúcnosti," povedal Belaník. Mužstvo spod Dubňa vstúpilo do novej sezóny veľmi dobre a po dvoch kolách vedie tabuľku so ziskom šiestich bodov. Potvrdiť stopercentnú bilanciu bude chcieť už v sobotu, keď na domácej pôde privíta AS Trenčín.

ŠPORT: MS v Dauhe bez maratónca Sahajdu, pre rozhodovanie nespal tri noci
Jesenné majstrovstvá sveta v atletika budú bez najlepšieho slovenského vytrvalca súčasnosti. Tibor Sahajda sa rozhodol neštartovať na svetovom šampionáte, kde sa mal v sobotu 5. októbra 2019 bežať maratón. Namiesto toho uprednostní 96. ročník... Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | SITA