MEČIAR JE SPÄŤ: Stranu predstaví v septembri, nevylúčil spoluprácu s Harabinom
02 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Bývalý premiér a predseda HZDS Vladimír Mečiar poskytol rozhovor pre Plusku, kde ohlásil svoj veľký comeback do veľkej politiky. Nevylúčil ani spoluprácu so sudcom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.


"Nehovorím, že ja sa vrátim, ale tá strana. Bude nová a bude zaujímavá aj programovo, ale hlavne bude iná ako ostatné strany. Chýba tu strana, ktorá by vedela povedať, že Slovensko je pre ňu na prvom mieste," uviedol Mečiar pre Plusku.

TÓTH: Ak by ma obvinili, prišli by o svedka
Ak by ma orgány činné v trestnom konaní obvinili, prišli by o svedka. Uviedol to v internetovom rádiu InfoVojna bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Reagoval tak na vyhlásenie prokurátora Jána Šantu, ktorý médiám v... Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | SITA


Strana už existuje, podľa Mečiara sú "do týždňa sú hotové stanovy" a aj zmenený názov. Tento nový politický subjekt má podľa jeho slov niesť prvky priamej demokracie, pracuje na ňom už tri mesiace. Stranu chce predstaviť v septembri, kandidátku do parlamentných volieb v novembri.

"Vo volebnom období získaš buď väčšinu, alebo nie, ak máš väčšinu, si poslanec. Náš dodatok ale je, že ak nebudeš robiť alebo budeš robiť opačne, tak si ťa my občania odvoláme. To nemajú zatiaľ nikde," ozrejmil expremiér. Podľa neho je aktuálne predseda vlády len okrasou. "Má v podstate personálne právomoci a to je všetko," dodal.

Názov strany ešte nevedel spresniť, po ňom má nasledovať program. "Dnes niet dlhodobých programov, ani dlhodobých cieľov a spôsobov ako sa ďalej správať. Je to také od tlačovky k tlačovke, kto na koho čo má a podobne," pokračuje Mečiar, ktorý tento projekt popisuje ako snahu "urobiť radikálnu zmenu v zmysle poriadku ústavnosti".

Kaliňák s Ficom sa boja, že ich nahradia noví politici, reaguje Truban na Ficove vyjadrenia
Predseda Smeru-SD Robert Fico a podpredseda strany Robert Kaliňák sa boja, že ich nahradia noví politici. Líder koalície mimoparlamentných strán Progresívne Slovensko a Spolu Michal Truban to uviedol na sociálnej sieti v reakcii na ich... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | TASR


Na otázku Plusky, či plánuje byť aj lídrom nového subjektu, odpovedal pomerne vyhýbavo.

"Zatiaľ som ten, čo pomáha. Momentálne som robil veľmi veľa na tom, aby sa utvoril ten spodok. Táto práca trvala dva roky. Máme celé okresy, kde sú organizácie otvorené a čakajú na pokyn," prezradil expremiér. Nepotvrdil, ale ani nevyvrátil jeho možné umiestnenie na kandidátke. "Je tam dosť ľudí, ktorí môžu byť lídrom kandidátky a uvidíme, ako bude. Žiadni neznámi, čo z niekade vyjdú a človek sa čuduje, kto to je," dodal Mečiar.

Vyjadril sa aj k tomu, či je medzi nimi Štefan Harabin. "S Harabinom sa nepotrebujeme stretávať. Nám stačí povedať, po ktorej ceste alebo ktorým smerom. On je dospelý rozumný človek, nepotrebuje vedenie za ručičku, ale na to, aby konanie malo úspech, tak stačí sa dohodnúť na zásade. Osobný styk je zbytočný, navyše by bol každému podozrivý. Ale keď príde správny čas, budeme stáť vedľa seba," odpovedal.

Na záver venoval aj pár slov ĽSNS. "ĽSNS máva aj dobré námety, ale nevie, čo robiť. Čiže je to strana proti," povedal Mečiar. Podľa neho táto strana v prezidentských voľbách "historicky zlyhala" pre autoritárstvo vodcu, čím myslí predsedu strany Mariána Kotlebu.

Marček ponúkal Harabinovi 1. miesto na kandidátke, ten to odmietol. Teraz sa do politiky tlačí cez občianske združenie
Nezaradený poslanec Národnej rady Peter Marček na svojom profile na Facebooku napísal, že sudcovi Najvyššieho súdu Štefanovi Harabinovi ponúkal 1. miesto na kandidátke jeho strany Hlas ľudu. Čítať ďalej
05 | 07 | 2019 | Peter Bachan