DANKO: Politikom neprináleží komentovať živé súdne spory
01 | 08 | 2019 I SITA

Politikom neprináleží komentovať akýkoľvek prebiehajúci súdny spor, a to do úplného rozhodnutia vo veci. Uvádza sa to v stanovisku predsedu SNS a NR SR Andreja Danka, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.


"Dôkazy, ich pravosť, respektíve súvislosti môže posudzovať len zákonný sudca," dodáva sa v stanovisku.

Denník N dnes zverejnil časti komunikácie medzi obžalovaným Marianom K. a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom, ktoré sú súčasťou policajných spisov.

Polícia vo vzťahu ku komunikácii podľa denníka konštatuje, že obžalovaný sa „výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica (prezývaného v komunikácii Lipstein alebo Gambino), Igora Matoviča, Borisa Kollára (vlekár) a Andreja Kisku. Podľa denníka napríklad v súvislosti s Lipšicom napísal v roku 2018: „Toho Lipsteina musíme tento rok dotiahnuť.“

V súvislosti s Kollárom zase, že „vlekár nemôže ísť do ďalších volieb“. Podľa polície tiež Marian K. konal spoločne s Bödörom v prospech politickej strany Smer a bol ochotný vždy pomáhať Robertovi Ficovi.

Na stole sú dôkazy, že mafia ovládla štát, vyhlásil Matovič
Na stole sú dôkazy, že mafia ovládla štát, povedal líder hnutia OĽaNO Igor Matovič na štvrtkovej tlačovej konferencii. Reagoval tak na medializované správy medzi Marianom K. a Norbertom Bödörom. Tie hovoria okrem iného aj o pokusoch zdiskreditovať... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | TASR