Vážnu pondelkovú nehodu na D1 má na svedomí nepozornosť
30 | 07 | 2019 I SITA

Nepozornosť jedného z vodičov bola zrejme príčinou vážnej hromadnej nehody, ktorá sa stala v pondelok popoludní na diaľnici D1 pri Hlohovci. V smere na Trnavu, asi 500 metrov od križovatky na Hlohovec, došlo ku kolízii troch vozidiel. Vodič Fiatu Ducato, ktorý išiel za kamiónom v pravom jazdnom pruhu, pravdepodobne chcel kamión predbehnúť a v ľavom jazdnom pruhu si nevšimol prichádzajúci Peugeot 406.


Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linekšová, vodič kamióna s rakúskym evidenčným číslom sa snažil zareagovať na vzniknutú situáciu, ale vzhľadom na plne naložený náves ho vynieslo do stredových betónových zvodidiel, ktoré prerazil. V opačnom smere na Piešťany došlo vzápätí k zrážke s ďalšími vozidlami.

Výstavba časti severného obchvatu Prešova na R4 sa začala, skončiť by mala v roku 2023
Výstavba prvej etapy severného obchvatu Prešova na rýchlostnej ceste R4 sa oficiálne začala v utorok poklepaním základného kameňa na mieste, kde bude o niekoľko rokov vyúsťovať tunel Bikoš. Úsek v dĺžke 4,3 kilometra postaví za 142,88 mil. eur bez... Čítať ďalej
30 | 07 | 2019 | SITA


Najvážnejšie zranenia utrpela 16-ročná dievčina a 43-ročná žena. Zranil sa aj vodič kamióna. Všetky zranené osoby previezli do okolitých nemocníc. Pri nehode polícia alkohol u vodičov nezistila. Predbežné škody odhadli na 40-tisíc eur. Z poškodenej palivovej nádrže vytieklo niekoľko litrov nafty do okolia, tieto škody zatiaľ vyčíslené neboli. Presné príčiny a okolnosti nehody naďalej vyšetrujú.

Polícia upozorňuje vodičov, že najmä v smere na Piešťany je stále prejazdný iba jeden jazdný pruh. Vodičov žiadajú, aby zvýšili opatrnosť a zbytočne nevytvárali kolízne situácie. Šoférov zároveň upozorňujú, aby nezabúdali na bezpečnosť a na diaľnici skôr, ako sa preradia do iného jazdného pruhu, skontrolovali situáciu za sebou a vedľa seba. Veľa vodičov si nepreverí najmä tzv. mŕtve uhly a začnú s preraďovaním bez kontroly v spätnom zrkadle a často bez použitia smerovky.