ŠPORT: Radovan Bondra nechcel vyčkávať a prijal ponuku Pardubíc, do zámoria by sa ešte rád vrátil

Slovenský hokejový útočník Radovan Bondra bude bojovať o zmluvu na nasledujúcu sezónu v HC Dynamo Pardubice. Po štyroch rokoch strávených v severoamerických súťažiach sa rozhodol vrátiť do Európy a získať angažmán v českej najvyššej súťaži. K severozápadným susedom ho zlákali aj odporúčania Vladimíra Draveckého či Tomáša Marcinka, no definitívne neuzavrel ani zámorskú kapitolu svojej kariéry.


"Každý jeden rok v Severnej Amerike mi dal niečo iné a pomohol mi. Preto celé obdobie hodnotím pozitívne. Po hernej stránke som sa posunul hlavne v oblasti dynamiky a rozvíjal som rýchlosť, keďže každý zápas v juniorskej WHL alebo v seniorských súťažiach AHL a ECHL bol náročný a všetko sa dialo vo vysokom nasadení," povedal pre agentúru SITA Bondra, ktorý si v priebehu štyroch sezón vyskúšal štyri rôzne kluby v troch odlišných súťažiach.

V ročníkoch 2015/16 a 2016/17 nastupoval prevažne vo Western Hockey League za Prince George Cougars a Vancouver Giants. Následne sa presunul medzi mužov, kde zbieral v sezónach 2017/18 a 2018/19 štarty najmä v East Coast Hockey League za Indy Fuel a sporadicky nazrel aj do American Hockey League vo farbách Rockfordu IceHogs.

Rodáka z Trebišova si v profiligovom drafte v roku 2015 vybralo Chicago Blackhawks v piatom kole zo 151. miesta, ale s "čiernymi jastrabmi" nikdy nepodpísal zmluvu. Pôsobil iba v tímoch, ktoré patrili pod organizáciu Chicaga. Premiérovú seniorskú sezónu v zámorí Bondrovi skomplikovalo zranenie, pre ktoré odohral v ECHL len jedenásť duelov.

V minulom ročníku absolvoval v tíme Indy Fuel 66 duelov s bilanciou 10+25 a dva štarty pridal v Rockforde. "V prvej sezóne som podstúpil operáciu, rehabilitoval som a sledoval zápasy zápasy AHL z tribúny. Druhý rok hodnotím pozitívnejšie, hoci nebol z mojej strany bodovo zaujímavý. Tréner mi dával hlavne defenzívne úlohy, dôveroval mi v nich, ale dostával som priestor aj v ofenzíve," prezradil.

ŠPORT: Jeho kariéru sprevádzali aj škandály, na klubovej úrovni však Evra získal až 21 trofejí
Po vyše roku bez súťažného zápasu oznámil bývalý francúzsky futbalový reprezentant Patrice Evra definitívny koniec hráčskej kariéry. Niekdajší úspešný obranca talianskemu denníku La Gazzetta dello Sport prezradil, že jeho cieľom je dokončenie... Čítať ďalej
30 | 07 | 2019 | SITA


Dvadsaťdvaročný krídelník si výkonmi v ECHL nevybojoval stabilný posun do kvalitnejšej AHL a nedočkal sa ani odozvy z Chicaga. Preto namiesto vyčkávania zvolil odchod do Európy. "Určite sa ešte chcem vrátiť späť a bojovať o AHL, no zatiaľ neprišla žiadna ponuka. Preto som sa rozhodol, že nemôžem čakať do októbra a budem sa snažiť o angažmán v Európe.

Myslím si, že moja komunikácia s Chicagom sa skončila po sezóne. Neprejavili záujem, a tak som sa začal sústrediť na iné kluby," pokračoval mladý útočník, ktorý si ešte pred dovŕšením dospelosti zahral v slovenskej najvyššej súťaži a získal bronz na MS juniorov v roku 2015.

Bondra mal počas leta aj ponuky zo slovenskej Tipsport ligy, ale zatiaľ uprednostnil skúšku v českých Pardubiciach, kde bude chcieť tamojšie vedenie presvedčiť o svojich kvalitách. Dynamo však pozvalo na "try-out" aj ďalších piatich útočníkov, takže konkurencia bude veľká.

"S agentom sme sa rozprávali, aké sú moje možnosti a toto by mohol byť dobrý začiatok pred novou sezónou. V Pardubiciach by som mal zostať do konca turnaja Mountfield Cup, ktorý nás čaká od 4. do 7. augusta v konkurencii Slovana Bratislava, Spartaka Moskva a Hradca Králové. Potom uvidíme, čo bude ďalej," objasnil.

Ak by sa bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska uchytil v kádri "pernikárov", nemal by núdzu o krajanov v tíme. Na súpiske Pardubíc momentálne figurujú obrancovia Martin Bučko, Michal Ivan, Juraj Mikuš aj útočníci Marek Hovorka s Radoslavom Tyborom. Navyše, na skúške je aj bek Lukáš Kozák. Bondra však dal na odporúčania iných hráčov, ktorí majú skúsenosti s českou najvyššou súťažou.

"Počas letnej prípravy som sa rozprával s Vladimírom Draveckým, Tomášom Marcinkom alebo Tomášom Halászom. Povedali mi veľa pozitívnych vecí, ktoré ma zaujali, a preto som si to chcel vyskúšať na vlastnej koži," dodal Bondra pre agentúru SITA.

ŠPORT: Stuttgart mal jednu z najhorších obrán v I. bundeslige, napriek tomu išli obrancovia VfB na dračku
Paradox z uplynulej sezóny najvyššej nemeckej futbalovej súťaže. Mužstvo s jednou z najhorších obrán počas letného prestupového obdobia najviac zarobilo na predaji práve svojich bekov. To je prípad VfB Stuttgart, ktorý si vďaka predaju troch... Čítať ďalej
30 | 07 | 2019 | SITA