Hádky Matoviča s Trubanom môžu znechutiť ich voličov. Netreba to to však "zbytočne dramatizovať"
30 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Politický analytik Ján Baránek v rozhovore pre Pravdu zhodnotil, že situáciu okolo predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča a predsedu strany Progresívne Slovensko Michala Trubana netreba zbytočne dramatizovať. Majú si však dať pozor na to, že môžu znechutiť svojich voličov.


V rozhovore sa ho Pravda pýtala na možnú budúcu spoluprácu medzi Matovičom a Trubanom, či je teda vôbec možná. K téme čítajte viac tu:

MATOVIČ REAGUJE: Truban sa dnes správal ako "vychcaný politik, ktorý háji záujmy Našich ľudí"
Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič na dnešnej tlačovej konferencii, ktorú zvolal k téme "Michal Truban to dal na Procházku", reagoval na doobednú tlačovú konferenciu predsedu koalície strán Progresívne Slovensko a Spolu Michala Trubana. Čítať ďalej
25 | 07 | 2019 | Peter Bachan


"Ja by som tomu neprikladal nejaký význam, ak pán Truban vystupuje dosť sebavedomo a hovorí, že si nevie predstaviť… No, po voľbách možno bude mať úplne iné predstavy a možno bude rád, ak bude Matovič v parlamente a budú môcť ísť spolu do koalície. Netreba to dramatizovať," odpovedal Baránek.

Pravda politickému analytikovi pripomenula, ako sa strana SaS snaží zmierniť tento konflikt "kým je čas". "Je to triezvy hlas v tomto spore a majú pravdu," povedal s tým, že sa treba "trošku spríčetniť".

Baránek je toho názoru, že ako politický nováčik rýchlo "vytriezvie". " Politická realita, s ktorou sa zoznámi v budúcnosti, ho, takpovediac, napraví na pragmatickejšieho. Teraz má veľké oči a veľké očakávania, ale politická realita deň po voľbách môže byť úplne iná," povedal pre Pravdu.

TRUBAN PRIZNAL UŽÍVANIE DROG: "Badtrip" ho naučil, že keď je zle, nie je to na celý život
Na serveri YouTube sa objavilo video, kde predseda Progresívneho Slovenska a predvolebnej koalície PS+Spolu Michal Truban rozpráva pred mladými ľuďmi, čo ho naučil "badtrip", teda zlý stav po užití drogy. Čítať ďalej
30 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Denník sa ho tiež opýtal na to, ako to bude vplývať na ich voličskú základňu. Baránek zhodnotil, že to voličov "nemobilizuje, skôr naopak, toto sú také deštruktívne posolstvá". Nemyslí tým ale názorové rozdiely oboch politických subjektov z hľadiska ľavice-pravice či liberalizmu-konzervativizmu.

"Z tohto uhla pohľadu volič nemusí byť až taký zmätený. Z čoho zmätený môže byť, je, že sú to strany, ktoré deklarujú, že treba prevziať moc a začať s novou politikou a nejak sa to ani pred voľbami nedarí. Toto môže voliča znechutiť," dodal Baránek na záver.

PRVÉ PREDVOLEBNÉ ROŠÁDY: Dve bývalé poslankyne od Matoviča rokujú o vstupe do KDH
Poslankyne Národnej rady SR Soňa Gaborčáková a Elena Červeňáková majú podľa informácii TASR vstúpiť do KDH. Ešte donedávna sa však hovorilo, že ich prestup bude skôr smerovať do Kresťanskej Únie. Čítať ďalej
30 | 07 | 2019 | Peter Bachan, TASR