MATOVIČ REAGUJE: Truban sa dnes správal ako "vychcaný politik, ktorý háji záujmy Našich ľudí"
25 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič na dnešnej tlačovej konferencii, ktorú zvolal k téme "Michal Truban to dal na Procházku", reagoval na doobednú tlačovú konferenciu predsedu koalície strán Progresívne Slovensko a Spolu Michala Trubana.


O tlačovke predsedu Progresívcov Michala Trubana sme vás informovali ešte doobeda:

TRUBAN REAGUJE NA ÚTOKY FICA A MATOVIČA: Sú to konšpirácie, "my sa ich nebojíme", povedal
Predseda koalície PS+Spolu Michal Truban na dnešnej tlačovej konferencii reagoval na útoky zo strán predsedu strany Smer Roberta Fica a predsedu OĽaNO Igora Matoviča. Čítať ďalej
25 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Matovič sa v úvode "zásadne vyhranil" voči predsedovi strany Smer Robertovi Ficovi, ktorý povedal, že si s Matovičom myslia to isté o organizácií Za slušné Slovensko.

Matovič narozdiel od Fica netvrdí, že protesty a organizáciu celkovo financoval George Soros, ale ľudia, ktorí im verili, tak ako aj on.

V zápätí však dodal, že ZSS robí skrytú kampaň pre kandidátov Progresívneho Slovenska a vznikajúcej strany bývalého prezidenta Andreja Kisku Za ľudí.

Kiska si na tlačovke od neho vyslúžil kritiku za to, že po vražde novinára Jána Kuciaka ostal na lyžovačke v Rakúsku a vrátil sa až štyri dni, namiesto toho, aby okamžite reagoval. "Bolo to obrovské zlyhanie," povedal Matovič na jeho adresu.

Predseda OĽaNO tiež spomenul, ako sa jedna z hlavných organizátorov protestov Karolína Farská stretáva s predsedom strany Spolu Miroslavom Beblavým. "Majú veľmi blízke vzťahy," prezradil. O jednom z týchto stretnutí sme vás informovali podrobnejšie:

Beblavý a "slušná" Farská sa "náhodou" stretli v USA spoločne s americkým vojnovým jastrabom. Náhoda?
Jedna z popredných tvárí antifašistického tábora, aktivista Robert Mihály, uverejnil na facebooku fotografiu s priloženým textom, ktorý ešte poriadne rozvíri mnohé "slušné" kruhy a vytvorí nové názorové konflikty. Čítať ďalej
21 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Matovič ale zaťal ešte hlbšie. Na tlačovke ukázal vytlačený billboard spred štyroch rokov, na ktorom sa nachádzal vtedajší predseda strany #Sieť Radoslav Procházka spolu s vtedajším podpredsedom strany Miroslavom Beblavým.

Vyhlásil, že sa "podľa manuálu" iba Procházka vymenil za Trubana. "Dnes sa správal ako vychcaný politik, ktorý háji záujmy našich ľudí,"ostro reagoval na Trubana Matovič.

Prepojení našiel však viac - podľa jeho tvrdení tí istí novinári a redaktori, ktorí v minulosti "zbožnovali" Procházku, robia dnes kampaň práve Trubanovi a Progresívnemu Slovensku. "Obávam sa, že sa história bude opakovať," dodal v súvislosti s Procházkovou "zradou".

Podľa jeho slov je z Trubana sklamaný, lebo namiesto spájania radšej rozdeľuje. Vyhlásil, že ak ho dáva do jedného vreca s Ficom, tak to nie je hodné budúceho premiéra, keďže je to lož. "Keď klamete v malom, budete klamať aj vo veľkom," povedal na adresu predsedu Progresívcov.

Pre Matoviča je prijateľnejším partnerom než Truban dokonca aj predseda strany Sme rodina Boris Kollár. O Ficovi a Matovičovi sme vás taktiež informovali:

FICO V NAJNOVŠOM VIDEU: Zvláštne, ale súhlasím s Matovičom v otázke ľudí zo "Slušného Slovenska"
Róbert Fico na sociálnej sieti uverejnil video, kde prekvapujúco súhlasí s Matovičom v pohľade na Iniciatívu Za Slušné Slovensko. Prinášame vám ho bez komentára. Čítať ďalej
24 | 07 | 2019 | Peter Králik


Predseda OĽaNO tvrdí, že Truban "veľmi dobre vie" o tom, že ZSS sa klamlivo vyjadrilo do medií. Pripomenul, že v minulosti im už tri krát poskytol námestie, ktoré si on zarezervoval, a teraz o ňom šíria lži, ako im nechcel poskytnúť priestor. "Klamať nie je slušné," zhrnul.

Šéf Obyčajných ľudí nechce, aby bola táto tlačovka považovaná za útok na Progresívne Slovensko, ale skôr "nastavenie zrkadla". Touto frázou sa v poslednej dobe rád oháňa práve Truban a jeho kolegovia.

Matovič taktiež skritizoval slovné spojenie "starí politici", ktorú v Truban v poslednej dobe veľmi rád opakuje. Trefne pripomenul, že z opozície je v politike najdlhšie práve Miroslav Beblavý - 17 rokov, počas ktorých už vystriedal už tri strany.

Nezabudol ani na podpredsedu PS Ivana Štefunka, ktorý je za 20 rokov už v štvrtej strane. Spomenul aj ďalšiu tvár Progresívcov, Martina Poliačika, ktorý do politiky vstúpil v čase, kedy aj Matovič.

PS+Spolu podmieňujú vznik novej vlády registrovanými partnerstvami. Matovič zúri, vieme viac!
Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič tvrdí, že "vláda bez Smeru nevznikne". V nedeľu to napísal na svojom facebookovom profile. Čítať ďalej
21 | 07 | 2019 | Peter Bachan