EXTRÉMNE RÝCHLY KALIŇÁK: Policajti mu naparili pokutu, v Bratislave prekročil rýchlosť cez 40 km/h!
30 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák sa ponáhľal boh vie kam, no mal smolu - spozorovali ho policajti, ktorí mu naparili pokutu. Či bola primeraná, zhodnoťte sami.


Kaliňák stále pôsobí v Smere ako podpredseda strany, no teraz sa jeho meno spomína v inej veci - so svojím autom sa poriadne ponáhľal a prekročil povolenú rýchlosť o 40 km/h.

Celý incident sa odohral v tuneli Sitina v Bratislave, cez ktorý prechádzajú motorové vozidlá smerom na Záhorie alebo do Čiech. Kaliňák išiel na Audi A6 večer z nedele na pondelok tak rýchlo, že ho museli zastaviť policajti.

OLIGARCHOVIA SA TRASÚ: Proces s Kočnerom môže byť ich konečný umieráčik
Na Slovensku fungovala zločinecká skupina, ktorá sa skladala aj z vysokopostavených policajtov, prokurátorov a sudcov. Po pojednávaní Špecializovaného trestného súdu to vyhlásil obhajca televízie Markíza a bývalý poslanec Národnej rady Daniel... Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | Peter Bachan, TASR


Jeho bývalý podriadení s ním nemali zľutovanie, keďže na úseku, kde je povolená rýchlosť 80 km/h, išiel až rýchlosťou 123 km/h.

„Išiel som po diaľnici a neuvedomil som si, že už som v tuneli a treba začať brzdiť. Keď som začal, bolo už neskoro,“ uviedol pre Nový čas Kaliňák.

Kaliňák tvrdí, že sa mu to nestáva často. „Bola to moja chyba a som sa aj ospravedlnil. Policajti boli slušní a na mieste som zaplatil pokutu, lebo za chyby sa platí. Mrzí ma to,“ dodal exminister. Polícia Novému Času potvrdila, že v lokalite v tej dobe mali akurát zvýšenú aktivitu a Kaliňák nebol jediný, ktorého pokutovali.

„Jedným z týchto vozidiel bolo aj vami uvedené vozidlo (Kaliňákova Audi, pozn. redakcie), ktoré v čase, keď bola maximálna povolená rýchlosť stanovená na 80 km/h, ju prekročilo o 43 km/h. Vodičovi bola v súlade s ustanoveniami zákona o priestupkoch uložená na mieste bloková pokuta vo výške 160 €, ktorú vodič zaplatil na mieste,“ odpovedal hovorca Michal Szeiff na otázku Nového Času.

Jana Teleki: Kto je vlastne žalobcom v procese s Kočnerom, Lipšic alebo Šanta?
30 | 07 | 2019 | Jana Teleki