BAHRAJN: Popravili dvoch mužov odsúdených za terorizmus
27 | 07 | 2019 I SITA

V Bahrajne popravili dvoch mužoch odsúdených za terorizmus počas masového procesu, ktorý kritizovali ľudskoprávni aktivisti a ktorý vyvolal obavy aj medzi odborníkmi na ľudské práva z Organizácie Spojených národov (OSN).


Aktivisti mužov identifikovali ako Alího al-Araba a Ahmada al-Malálího. Generálny prokurátor Ahmad al-Hammádí vo vyhlásení, ktoré zverejnila prokuratúra na službe Instagram, uviedol, že odsúdení boli okrem iného zapojení do teroristických operácií, pri ktorých zomrel člen bezpečnostných zložiek.

Odborníci z OSN naliehali na Bahrajn, aby nevykonal ich popravy. Obávali sa totiž, že mužov k priznaniu donútili mučením a že neboli súdení v spravodlivom procese.

Bahrajn tiež uviedol, že popravili aj tretieho muža. Toho odsúdili na smrť za vraždu v inom procese, ktorý sa netýkal terorizmu.

Novinára Khashoggiho Saudi popravili, tvrdí správa OSN. Vyšetrovanie vedie ku korunnému princovi
Rijád nesie zodpovednosť za zabitie novinára Jamala Khashoggiho. Vyhlásila to osobitná spravodajkyňa OSN pre mimosúdne popravy, Agnes Callamardová a vyzvala na ďalšie vyšetrovanie úlohy korunného princa Mohammeda bin Salmana v tomto trestnom... Čítať ďalej
19 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič