ĎALŠIE PREPOJENIA POLÍCIE NA KŠEFTY? Šéf finančnej jednotky NAKA sa spája aj s Kaliňákom
26 | 07 | 2019 I Peter Bachan, TASR

Poslanec Národnej rady SR Jozef Rajtár dnes na tlačovej konferencii obvinil riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka z prepojenia na podnikateľa, ktorý má byť obžalovaný kvôli daniam.


V úvode tlačovky sa vyjadrila aj predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová, no jej vyjadrenie bolo skôr politického charakteru. "Námestia neboli vypočuté," uviedla Blahová hneď na začiatku tlačovky.

Trošková vybrala z Vadalovej firmy 540-tisíc eur, keď sa o ňu začali zaujímať daniari
Denník SME píše o tom, aké väzby mal Seat Aličauši, podnikateľ z Lučenca, na talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu. Po dlhom čase sa dokonca objavili aj nové informácie o bývalej štátnej radkyni Márii Troškovej. Čítať ďalej
26 | 07 | 2019 | Peter Bachan


"Špina je zažratá hlboko v štátnych štruktúrach. Podľa nej robí vláda premiéra Petra Pellegriniho len kozmetické zmeny, no "systém privilégií" ostáva nezmenený.

Predsedníčka poslaneckého klubu ďalej vyhlásila, že ľudia vidia iba "špičky topiaceho sa ľadovca", čím priamo narážala na Bernarda Slobodníka a Ľudovíta Makóa. Podľa nej bude "očista" štátnych a policajných štruktúr jednou z kľúčových tém volieb. O Makóovej kauze sme vás informovali v čase diania:

Kšefty popri práci? Šéf daňových kriminalistov doteraz odmieta vysvetliť svoj veľký majetok
Šéf daňových kriminalistov Ľudovít Makó vlastní viacero nehnuteľností a rozľahlý areál pri svojej rodnej obci Jelenec. Pôvod majetku ale odmieta vysvetliť, informujú Aktuality.sk. Čítať ďalej
06 | 06 | 2019 | Zuzana Vargová


Bernard Slobodník je bývalý sponzor a člen vládnej strany Smer-SD, Rajtár ho označil za "Bödörovho a Kaliňákovho človeka". „Ešte za komunizmu stihol byť v ŠTB,“ dodal k jeho osobe.

Rajtár taktiež upozornil na údajné prepojenie Slobodníka s istým Petrom P. Spolu sa majú poznať z Levíc, kde majú obaja žiť, tráviť spolu voľný čas a vlastniť nehnuteľnosti v rovnakej bytovke. Slobodníkova dcéra mala na sociálnej sieti fotky s autom, ktoré má byť napísané na jednu z firiem Petra P.

Podľa Rajtára má Peter P. nedoplatok na daniach vo výške vyše štyroch miliónov eur. Strana SaS dokladá toto tvrdenie výpismi z obchodného registra. Firmy, na ktoré poslanec odkazuje, majú konateľov a spoločníkov vedených ako rôzne zahraničné osoby z Maďarska a Rumunska. Peter P. v nich už nefiguruje. Rajtár reaguje, že firmy boli prepísané na „rôzne nekontaktné osoby“.

SaS vyzvala policajného prezidenta Milana Lučanského, aby Slobodníka odvolal. Ak sa tak nestane, "stratí ich dôveru".

SaS: Lučanský by mal odvolať šéfa finančnej polície Slobodníka, je blízky osobe stíhanej za daňové podvody
Policajný prezident Milan Lučanský by mal odvolať šéfa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka. Ako ďalej dnes na tlačovej besede uviedol poslanec Národnej rady SR za opozičnú stranu SaS Jozef Rajtár, jedným z dôvodov je, že... Čítať ďalej
26 | 07 | 2019 | SITA


Jedno z obvinení, ktoré Rajtár pripomenul, je starší článok portálu Aktuality.sk, podľa ktorého mal Slobodník blízko k albánskemu klanu Kukuliovcov. O týchto prepojeniach písal aj zavraždený novinár Ján Kuciak, ktorý písal práve pre Aktuality.