Štvordňový pracovný týždeň v košickom U.S. Steele bude pokračovať
25 | 07 | 2019 I SITA

 Vedenie spoločnosti U.S. Steel Košice (USSK) a odborári sa na dnešnom rokovaní dohodli na predĺžení štvordňového pracovného týždňa aj na august.


Pre agentúru SITA to potvrdil predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Juraj Varga. Vedenie a odborári zároveň rokovali aj o novom motivačnom návrhu. „Bol nám predložený jeden dobrovoľný motivačný program pre zamestnancov, ktorý bude otváraný v auguste. Máme k nemu niekoľko výhrad, takže máme priestor do 1. augusta na pripomienkovanie. Keď sa dohodneme, potom sa to zverejní,“ uviedol Varga.

Ako ďalej dodal, pôjde o podobný program, ako bol predložený pracujúcim penzistom. „Bude to formou jednorazovej odmeny, ktorá bude podmienená odpracovanými rokmi a bude to rozhodne viac ako hovorí zákon,“ dodal Varga. Momentálne stále prebieha motivačný program pre pracujúcich penzistov, ktorí môžu ukončiť k 1. augustu pracovný pomer s odstupným vo výške piatich mesačných platov.

Odborári môžu hľadať možnosti, ako zabrániť hromadnému prepúšťaniu
Spoločnosť U. S. Steel Košice plánuje do konca roka 2021 znížiť počet zamestnancov pracujúcich v oceliarňach a jej dcérskych spoločnostiach o 2500. Odbory môžu hľadať spôsoby, ako zabrániť hromadnému prepúšťaniu, zákon stanovuje aj podmienky... Čítať ďalej
24 | 07 | 2019 | TASR


Vedenie U.S. Steelu minulý týždeň v piatok oznámilo, že v období do konca roka 2021 zníži počet zamestnancov pracujúcich v U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločnostiach o 2 500 ľudí. Urobili tak v súvislosti so situáciou na trhu s oceľou v Európe, ktorá sa nezlepšuje. V druhej polovici júna oznámila spoločnosť znižovanie výroby železa a ocele odstavením jednej z troch vysokých pecí a od 1. mája sa v U.S. Steele pracuje v štvordňovom pracovnom týždni.

V košickom U.S. Steele pracuje takmer 12-tisíc zamestnancov a podnik patrí do nadnárodnej korporácie U.S. Steel.