TRAGÉDIA: 4 deti zomreli pri požiari tábora v Rusku (VIDEO)
23 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Štyri deti zomreli pri strašnom požiari v tábore v ruskej oblasti Khabarovsk. Videá zo scény ukazujú, že požiar pohltil pri sebe umiestnené stany.


Pokojná noc v zalesnenej oblasti na ruskom Ďalekom východe, sa zmenila na smrtiace peklo v skorých ranných hodinách. V okamihu oheň pohltil látkové stany zoskupené v kempe so 189 deťmi vo vnútri.

Prvou smrťou bolo dievča, ktoré malo osláviť svoje 11. narodeniny za pár hodín. Tri ďalšie deti boli v bezvedomí celé hodiny a potom podľahli popáleninám, ktoré takmer úplne pokryli ich telá. Zvyšok bol liečený na vdýchnutie dymu a na mieste dostali psychologické poradenstvo.



Úrady zadržali riaditeľa tábora, pretože skúmajú možnú „smrť z nedbanlivosti“.

Jedným z najviac spálených bol chlapec Arseny, ktorý bol zranený, keď vyťahoval ostatných z ohňa. Miestne médiá uviedli, že statočnému chlapcovi sa podarilo priviesť niekoľko dievčat do bezpečia, ale zomrel v nemocnici po niekoľkých hodinách v kóme.

https://youtu.be/8dRPi0Juwp4

V tomto krátkom videu hneď na začiatku počuť hlas jedného z detí, ako hovorí: "Mami, máme problém."

V čase príchodu prvých hasičov bolo už spálených 20 staníc z celkového počtu 26.

Stále nie je jasné, čo spôsobilo požiar, ale údajne podľa TASS by to mohlo byť spôsobené chybným elektrickým ohrievačom, ktorý deti používali na sušenie odevov.

„Jadrová vojna nie je možnosť“, prehlásil pakistanský premiér. Ak by sa India vzdala jadrových zbraní, urobili by sme to isté
V nečakanom vyhlásení pakistanský premiér Imran Khan uviedol, že by bol ochotný vzdať sa jadrových zbraní svojho národa, ak by sa India zaviazala urobiť to isté. Vyzval tiež Nové Dillí, aby prišli k rokovaciemu stolu. Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | Marek Molnár