Trump tvrdí, že zachytenie špehov CIA v Iráne je „úplný výmysel“
22 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Americký prezident Donald Trump poprel správu, že by v Iráne bolo zajatých viac ako tucet agentov CIA, označil ich za „lži a propagandu“ zo strany Teheránu.


Táto správa je zúfalý pokus „mŕtvej vlády s mŕtvym hospodárstvom", vyhlásil dnes Trump cez Twitter.

Odkazuje na predchádzajúce komentáre ministra zahraničných vecí Mika Pompea, ktorý tiež zamietol tvrdenia Teheránu. "Klamstvo nie je pre Irán ničím novým," povedal Pompeo v rozhovore pre Fox News, keď sa ho pýtali na údajné zachytenie špiónov.



Štátne médiá oznámili, že iránske ministerstvo spravodajstva zatklo 17 členov špionážnej agentúry CIA. Agenti, ktorí pôsobili ako súkromní dodávatelia pracujúci v rôznych priemyselných odvetviach v Iráne, boli údajne prijatí dôstojníkmi CIA, ktorí žiadali o víza v USA.

Podozriví špehovia boli údajne vybavení high-tech komunikačnými zariadeniami, ktoré používali na odovzdávanie spravodajských informácií svojim americkým operátorom.

Napätie medzi USA a Iránom je na vzostupe. Washington v sobotu oznámil, že zostrelil iránsky dron, ktorý sa priblížil k americkej vojnovej lodi, čo Teherán horlivo popieral.

„Dohoda storočia“ je americký výmysel, ktorý využíva peniaze na zničenie palestínskej identity, tvrdí iránsky najvyšší vodca
Ambiciózny mierový plán Trumpovej administratívy pre Blízky východ nie je ani zďaleka nástrojom na riešenie tamojších problémov, ale aby zničil identitu palestínskeho ľudu, hovorí iránsky najvyšší vodca Alí Chámeneí. Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | Marek Molnár