Iránska televízia má štátnu vlajku na zadržanej britskej lodi (VIDEO)
22 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Iránska štátna televízia vydala zábery, ktoré ukazujú, že na britskom ropnom tankeri Stena Impero sa nachádza iránska vlajka. Plavidlo sa zdá byť ukotvené v prístave Bandar Abbas na južnom pobreží Iránu.


Vo videu, ktoré zverejnila tlačová televízia v nedeľu, je vidieť švédsku loď, ktorá plávala pod vlajkou Spojeného kráľovstva, no už sa na nej nachádza vlajka Iránu. Krátky klip tiež ukazuje hliadkový čln, ktorý sa zdá byť obiehajúci okolo vôd v blízkosti tankeru. Loď sa zdá byť prázdna, s výnimkou niekoľkých ľudí, ktorí môžu byť videní na hornom poschodí.



Irán obvinil posádku Steny Impero, že po „nehode“ s rybárskou loďou ignorovala núdzový signál. Teherán tvrdí, že tanker namiesto pomoci zmenil smer plavby.

Spojené kráľovstvo v liste Bezpečnostnej rady OSN uviedlo, že tanker Stena Impero bol zadržaný v teritoriálnych vodách Ománu a neurobil nič zlé.

Spojené štáty tvrdia, že stíhacie lietadlo Venezuely dosiahlo „nebezpečnú“ blízkosť k americkým lietadlám, obviňujú z toho Rusko (VIDEO)
Americká vojenská služba uviedla, že venezuelské stíhacie lietadlo Su-30 bolo v nebezpečnej blízkosti a vinia Rusko z "nezodpovedného" predaja zbraní Venezuele. Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | Marek Molnár