CHMELÁR VYLOŽIL KARTY: Na tlačovke odhalil priority hnutia, za problémami s názvom má stáť Fico
22 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Eduard Chmelár na tlačovej konferencii predstavil priority svojho hnutia, ktorého založenie oznámil pred pár dňami. Musel však vyriešiť ešte jednu nepríjemnú maličkosť, ktorá sa týkala názvu strany. Informoval o tom na jeho stránke na Facebooku.


Priority hnutia chce stavať na troch pilieroch - sociálnom, environmentálnom a mierovom.

"V rámci sociálnych opatrení sa budeme zameriavať na nízkopríjmové skupiny obyvateľov ako sú dôchodcovia, robotníci, mladé rodiny s deťmi a zdravotne postihnutí občania," uviedol Chmelár k prvej, sociálnej priorite hnutia. Vo svojom príspevku kritizoval vlaky zadarmo, smiešne zvyšovanie dôchodkov, nedocenenie robotníkov či poradovníky u lekárov.

Chmelár musel upraviť názov jeho nového hnutia na Socialisti.sk, pôvodný názov už existuje
Eduard Chmelár chce svojím novým politickým projektom ponúknuť autentickú ľavicu. Pôvodne mal zbierať podpisy pre hnutie Socialisti. Po tom, čo rezort vnútra upozornil, že v minulosti už bol zaregistrovaný subjekt s rovnakým názvom, došlo k úprave... Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | Roman Suchý, TASR


Druhou najdôležitejšou vecou, ktorú je podľa neho treba riešiť, je environmentálna politika.

"V slovenských lesoch prebieha doslova a do písmena genocída. Jedno z posledných národných bohatstiev, ktoré nám ešte zostalo po našich predkoch, rabuje partia lúpežníkov, a to všetko sa deje za vlády, ktorá tvrdí, že chráni Slovensko. Národná hrdosť pána Žigu sa však končí na rúbaniskách Malej Fatry a napriek viacerým legislatívnym iniciatívam sa túto bezprecedentnú rabovačku doteraz nepodarilo zastaviť," napísal Chmelár k danej problematike.

NA PULZE DŇA: Chmelár buchol do stola, zakladá hnutie Socialisti. Podarí sa mu odčerpať voličov Smeru?
Chmelár oznámil vznik hnutia na svojej stránke na Facebooku. Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | Peter Bachan


"Nezmyselné zbrojenie nám zasa nedovoľuje naštartovať zásadný rozvoj Slovenska v iných odvetviach, preto potrebujeme politickú reprezentáciu, ktorá bude sledovať záujmy štátu, nie slepo poslúchať príkazy cudzích mocností. Týka sa to aj geopolitickej orientácie Slovenska. Spor, ktorý u nás prebieha, v skutočnosti nie je medzi prozápadným a proruským smerovaním, ale medzi proatlantickým prístupom vazala USA (ktorý preferuje Poľsko s pobaltskými štátmi) a nezávislým európskym prístupom (presadzovaným Nemeckom, Francúzskom a Talianskom). Som jednoznačne za druhú cestu," napísal Chmelár k tretej priorite jeho hnutia.

Podľa Chmelára sa musí "za každú cenu zabrániť rozmiestneniu amerických vojakov na našom území".

KALIŇÁKOV COMEBACK: Popri "poľovačke" na novinárov založil dve nové firmy. To ale nie je všetko!
Po dlhšej odmlke sa bývalý (a "najlepší", ako ho pravidelne vychvaľoval Robert Fico) minister vnútra Robert Kaliňák vracia na scénu vo veľkolepom štýle. Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Vyjadril sa aj k menšiemu technickému "zádrhelu", s ktorým bol konfrontovaný. Ministerstvo vnútra mu oznámilo, že politický subjekt pod názvom Socialisti odmietlo zaregistrovať, keďže politický subjekt s takým istým názvom pôsobil na Slovensku už v minulosti. Podľa zákona ministerstvo nemôže takúto stranu zaregistrovať, aj keď už dávno zanikla.

"Táto účelová a vonkoncom nezmyselná novela zákona bola prijatá na podnet vtedajšieho premiéra Fica, ktorý sa takýmto spôsobom chcel zbaviť vznikajúcej konkurencie. Nikto z nás netušil, že pred 14 rokmi existovala nejaká strana Socialisti. Netušil to ani Jozef Behýl, súčasný štatutár tejto strany, dnes nazvanej Nový parlament, ktorá sa predtým volala Strana občianskej solidarity a ešte predtým vraj – Socialisti," opisuje situáciu Chmelár.

Podľa Chmelára Behýl o ničom nevedel a, logicky, nemá k tomu ani príslušnú dokumentáciu. Chmelár s jeho právnikmi však teraz neplánuje žalobu ani právny spor - na to má málo času. "naším záujmom je mať zaregistrované politické hnutie čo najskôr," dodal k tejto veci.

Komentár Eduarda Chmelára: Ľavica by mala prestať hrať hru pravice
V nasledujúcej víkendovej úvahe sa pokúsim vysvetliť, prečo by ľavica mala odmietnuť voľbu medzi progresívnym neoliberalizmom a reakčným konzervativizmom, do ktorej nás určité kruhy tlačia. Čítať ďalej
20 | 07 | 2019 | Eduard Chmelár


Na sociálnej sieti avizoval, že spolu s tímom právnikov pripravuje zmenu zákona o stranách a hnutiach, "v ktorom tieto účelové nezmysly namierené proti kvalitnej konkurencii odstránime a budeme pre neho hľadať podporu naprieč celým politickým spektrom".

Problém s názvom vyriešil nakoniec tak, že jednoducho mierne pozmenil názov - namiesto starého názvu "Socialisti" bude hnutie po novom nazvané "SOCIALISTI.SK".

Svojich priaznivcov poprosil, aby si z webovej stránky hnutia stiahli novú verziu petičného hárku a vyzval ich k "usilovnosti", aby sa im podarilo zozbierať dostatočný počet podpisov.

ZVRAT V KAUZE MARKÍZY: Prokurátor predložil súdu piatu zmenku, ktorú prezentoval ako nový dôkaz
V Pezinku na ŠTS sa dnes začal proces s Marianom Kočnerom a Pavlom Ruskom, ktorí sú obžalovaní z falšovania zmeniek. To, že prokurátor vytiahne eso z rukávu hneď prvý deň, však nikto nečakal. Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | Peter Bachan


&__xts__%5B0%5D=68.ARAXzKKsRMs68NgbpySVdNyi99HRMlZQp0dmPx2ku6kXdAh7YBXO_VdBLkA687hUUh_mYDufb63SHD-futN2E0JfltD7hTCDy7msNWLb22y4IA2iRbnePp_SXHFIRWzp3_ghcaE1u5zAegCpyUf6g8SsB2GAnDkVQ_6O_1weYvRD5dwglxj4oVno5H5xlQRN0kTlFbKuvp_cEJNRQpzqv1ivX1u1Yje5gruGLm3wsUC02HCQ1g9yH4bNlk8T7WJTVv8fhhPYj8oNrTgTvEfXPtUZXo7VHJqZ1oCTnOhY_efSd9qtF6TlKDxB9KaBWoJA9QyUGI4JQ-PkHwpAPnpjeAv9bw&__tn__=-R