AUSTRÁLIA: Vzbura v ústave pre mladistvých si vyžiadala niekoľko zranených
22 | 07 | 2019 I SITA

Nepokoje v ústave na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých severne od austrálskeho Sydney si zatiaľ vyžiadali niekoľko zranených spomedzi odsúdených, ktorí utrpeli bodné zranenia, vyvrtnutý členok či zlomený nos.


Tamojšia polícia v pondelok uviedla, že v súčasnosti vyjednáva s páchateľmi zapojenými do vzbury, ktorá sa začala v nedeľu približne o 20:30 miestneho času. Osem odsúdených sa dnes vzdalo, no ďalších dvanásť sa odmieta vydať do rúk polície.

Podľa doterajších informácií sa im podarilo ukradnúť kľúče od strážnika a vziať si záhradné náradie, vrátane plotových nožníc či lopaty. Cieľom ich útoku sa stali známi sexuálni delikventi. "Vyzerá to ako náhly a nevyprovokovaný incident," vyjadril sa zástupca polície Tony Joice.

Piati zranení sú v nemocniciach a jeden sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti. Účastníci vzbury môžu dostať trest odňatia slobody na maximálne 15 rokov.

JUŽNÁ KÓREA: Zatkli šesť osôb, ktoré vnikli do budovy japonského konzulátu
Juhokórejská polícia zatkla šesť ľudí, ktorí sa nelegálne dostali do budovy japonského konzulátu v juhovýchodnom meste Pusan. Čítať ďalej
22 | 07 | 2019