Beblavý a "slušná" Farská sa "náhodou" stretli v USA spoločne s americkým vojnovým jastrabom. Náhoda?
21 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Jedna z popredných tvárí antifašistického tábora, aktivista Robert Mihály, uverejnil na facebooku fotografiu s priloženým textom, ktorý ešte poriadne rozvíri mnohé "slušné" kruhy a vytvorí nové názorové konflikty.


Predseda strany Spolu Miroslav Beblavý a Karolína Farská, jedna z dvoch popredných tvárí Slušného Slovenska, sú spoločne zachytení na fotografii s Billom Kristolom.

Bill Kristol, ktorý bol v minulosti popredným podporovateľom vojny v Iraku, je aktuálne jedným z najväčších kritikov Donalda Trumpa. Kristol je členom Konzervatívnej strany, patrí skôr k neokonzervatívcom.

PRÁVE TERAZ: Beblavý je "svetový formát politika", hovorí čerstvý líder kandidátky do parlamentu PS+Spolu Michal Truban
Predseda Progresívneho Slovenska Michal Truban je lídrom kandidátky predvolebnej koalície strán PS a Spolu. Čítať ďalej
12 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Obaja aktéri tejto situácie sa v tom čase nachádzali v American Enterprise Institute. Tento koznzervatívny "think-tank" považuje napríklad ochranu životného prostredia za druho-, až treťoradú vec. Vo všeobecnosti zastáva názory, ktoré sú pre slovenských liberálov absolútne neprijateľné.

Je teda ironické, že také postavičky ako Beblavý a Farská - etalóny slušnosti, pacifizmu a všetkého s tým spájané - sa stretli priamo tomto think-tanku.

Fotografiu zverejnil Dalibor Roháč, ktorý je členom a ekonomickým a zahranično-politickým expertom strany Spolu. Nie je náhodou, že sa tam s ním zjavil zrovna Beblavý - Roháč je totiž výskumný pracovník vyššie spomenutého think-tanku, kde sa venuje ekonomickému a politickému vývoju v Európe. Roháč dokonca nežije ani na Slovensku - spoločne s rodinou bývajú vo Francúzsku.

"Sústo pre poslanca Blahu! Miroslav Beblavý  si dnes odskočil zo svojej dovolenky na diskusný obed za zavretými dverami v American Enterprise Institute. Pridali sa aj Bill Kristol a Karolína Farská a iní konšpirátori Nového svetového poriadku. Bolo to veľmi fajn!", napísal ironickým podtónom Roháč k zverejneným fotkám na Facebooku.

%5B0%5D=68.ARCXpy7chbSfcfwy1FOLCwyUjjJFIlJGzXW4SwFP20uPbQ9n2LATra9qMfOQer2eMM_INRiiXd3gDFqb7TZoZnfAdEMwubtm7e23gvRw2jStZKhS_zLaKhCYsiRjvReUR8VkYFl6fRxmyH7JuAte1VhNA6tYrNNIcdNRAEHErubSBu_Nbu_SeDQgVSQUhi4dHFiuV5r53xz7OGxijycYyKqM9nH5wuMTkk2QpT_mpiAiBJCWmZUYCIK6ZMdyQt2ADD2upwbGZBTjQUHJaTIi0e-NUggh0gFtT5s_-eGnl0sqHrIxNCYya69dnOE0NMenIT6b07jQKLo5VmXbufuP1GA&__tn__=-R

Aktivista Robert Mihály na svojom facebooku pripomenul, že podľa jej tvredení Farská ani "nevedela s, kým sa to vlastne fotí". To ju však neospravedlňuje - ako hovorí staré latinské príslovie: "Ignorantia iuris non excusat", aj keď v tomto prípade nejde zrovna o zákon.

Keď táto "slušná" strana, ktorej súčasťou je aj Farská, kritizuje Danka alebo Blahu za ich rusofilstvo, cesty na východ či fotky s ruskými predstaviteľmi, nie je toto náhodou to isté? Nestávajú sa teda "slušnými farizejmi"?

BEBLAVÝ SI VERÍ: Odkázal, s ktorými lídrami iných strán neprehovorí ani slovo!
Šéf strany Spolu-OD Miroslav Beblavý na pondelňajšej tlačovej konferencii povedal, s kým sa nebude po voľbách do Národnej rady ani baviť. Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Je táto fotka predszvesťou vstupu Karolíny Farskej do politiky, špecifickejšie v strane Miroslava Beblavého, alebo ide iba o "nešťastnú náhodu"? V každom prípade to ukazuje, akým smerom sa uberá zahraničná politika strany Spolu - možno spoza mláky preberú aj "jastrabie tendencie".

Ak sa ale aj naďalej budú Beblavci či ZSS hrať na poctivých ekológov a pacifistov u nás na Slovensku, treba ľuďom stále pripomínať túto fotografiu a jej kontext, teda, že "kudy vane vítr".

P.S. "Slušňáci" ironizujú prepájania konšpirátorov, ako všetko ovládajú židia alebo že Soros je tieňový bábkar, ktorý ťahá celý svet za nitky, presne ako Roháč. Rôzne fotky a vyjadrenia, akou je napríklad aj táto, vytvárajú práve opačný efekt. Sami viete, že pokiaľ ironizujete vážnu tému, tenká línia medzi iróniou a presvedčením je čoraž menšia.

Beblavý minulý rok predbehol v oficiálnych zárobkoch Fica. Poznáme aj príjmy ďalších poslancov
Títo politici sú snáď všetkým známi. Teraz uverejnili výšku ich miezd za minulý rok, koľko si privyrobili pomimo svojej funkcie a čo tvorí ich majetok. Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | Marek Molnár