TRAGÉDIA: V Nemecku sa zrútilo malé lietadlo na hobbymarket, traja ľudia zomreli
20 | 07 | 2019 I František Németh

Osobné dopravné lietadlo sa v sobotu zrútilo na budovu obchodného reťazca Bauhaus v Nemecku v obci Bruchsal v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Denník Bild informoval, že zahynuli najmenej traja ľudia, ktorí boli na palube. V obchode nebol nikto zranený.


Lietadlo, ktoré zrejme štartovalo z neďalekého letiska, zo zatiaľ nezistených príčin narazilo do steny hobbymarketu. Polícia po havárii celú predajňu evakuovala. Na palube lietadla boli podľa dostupných informácii traja muži vo veku 56, 57 a 72 rokov.

Neďaleko miesta nehody sa nachádza letisko Bruchsal, na ktorom chcelo lietadlo pristáť. Vedúci letovej prevádzky sa však odmietol ku havárii vyjadriť. Polícia musela oblasť okolo obchodného domu uzatvoriť kvôli unikajúcemu palivu z nádrže lietadla.

V Alpách sa zrútilo lietadlo, hlásia troch mŕtvych
Nehoda malého lietadla v rakúskych Alpách si vyžiadala troch mŕtvych. Rakúska polícia pre nemeckú tlačovú agentúru dpa v piatok uviedla, že identita obetí zatiaľ nie je známa. Čítať ďalej
19 | 07 | 2019 | SITA


Hovorca zasahujúceho hasičského zboru uviedol, že išlo o francúzsky stroj s nemeckou registráciou. Na miesto nehody podľa neho dorazili statici, ktorí zisťujú, ako závažné škody lietadlo spôsobilo.

Podľa polície mohla celá udalosť dopadnúť oveľa horšie, ak by stroj namiesto steny budovy zasiahol plné parkovisko, kde sa pohybovali desiatky ľudí. Vzhľadom k tomu, že sa pri nehode nezranil nikto okrem pasažierov lietadla, záchranná služba ponúkla všetkým evakuovaným aspoň služby psychológa.

Nešťastie sa stalo dva dni po katastrofe malého lietadla v tirolských Alpách blízko hranice s Nemeckom, ktorá si tiež vyžiadala troch mŕtvych. Stroj narazil do skál vo výške 2400 metrov nad morom.

NEŠŤASTIE: Počas leteckej prehliadky v Poľsku sa zrútilo lietadlo (VIDEO)
K havárii lietadla došlo v sobotu počas leteckej prehliadky v meste Plock v strednom Poľsku, kde sa počas akrobatického letu zrútilo do rieky Visla športové lietadlo typu Jakovlev Jak-52. Informoval o tom na svojej webovej stránke denník Gazeta... Čítať ďalej
15 | 06 | 2019 | TASR