Univerzita Komenského: Urobíme všetko pre to, aby sme peniaze na obnovu internátov čerpali efektívne, tvrdí rektor
18 | 07 | 2019 I SITA

Univerzita Komenského v Bratislave (UK) urobí všetko pre to, aby peniaze na obnovu internátov čerpali efektívne a rýchlo. Tvrdí rektor univerzity Marek Števček.


„Po odhalení nedostatkov v projektovej dokumentácii som urobil razantné personálne zmeny a odvtedy sme intenzívne pracovali na tom, aby sme pripravili plány na rekonštrukciu. Tento proces už nemôžeme ďalej odkladať. Je pre nás však dôležité, aby sme pri úpravách v takom veľkom rozsahu dodržali komfort bývania študentov.

Urobíme všetko pre to, aby sme nám určené peniaze na obnovu internátov čerpali efektívne a rýchlo a aby sme študentom a študentkám zvýšili komfort bývania,“ dodal. Agentúru SITA informovala Zdenka Krasňanská z oddelenia vzťahov s verejnosťou UK.

Najrozsiahlejšiu rekonštrukciu podstúpi Vysokoškolské mesto Ľ. Štúra Mlyny UK. Z finančných prostriedkov alokovaných od štátu sa do rekonštrukcie investuje približne 1,3 milióna eur. Univerzita plánuje opravu výmenníkovej stanice a reguláciu vykurovacieho systému všetkých blokov a obnovu výťahových šácht a výťahov v Manželských internátoch a na Výškovom bloku A. „V rámci tejto sumy sa zároveň podarí opraviť strechy na vybraných blokoch tzv.

SaS: Nicholsonovej sa podarilo to, čo ešte žiadnemu inému slovenskému europoslancovi
Strana Sloboda a Solidarita tvrdí, že Lucii Ďuriš Nicholsonovej sa podarilo to, ešte žiadnemu inému slovenskému europoslancovi. Stala sa predsedníčkou výboru Európskeho parlamentu pre zamestnanosť a sociálne veci. Čítať ďalej
18 | 07 | 2019 | SITA


Átriových domkov, ktoré sú v takmer havarijnom stave, či vymeniť vzduchotechniku v jedálni Venza. Všetky uvedené aktivity plánuje Vysokoškolské mesto Ľ. Štúra Mlyny UK realizovať do konca roka. Už od nového roka sa ubytovaní študenti môžu tešiť na viaceré zmeny a úpravy. Okrem toho Vysokoškolské mesto Ľ. Štúra vyčlenilo z vlastných zdrojov vyše 600-tisíc eur napríklad na výmenu väčšiny postelí so zástenami v objektoch Átriových domkov, na vytvorenie oddychových zón, zatraktívnenie vstupných priestorov vo vestibuloch Výškových blokov a Manželských internátov či na vytvorenie a zriadenie spoločenskej multifunkčnej miestnosti v priestoroch internátu Šturák, ktorá bude slúžiť aj na rôzne besedy či osvetové podujatia študentských spolkov," informovalo oddelenie vzťahov s verejnosťou univerzity.

Najväčšou výzvou bude v druhom a treťom štvrťroku 2020 podľa univerzity kompletná rekonštrukcia Výškového bloku B. Táto investícia dosiahne viac ako 14 miliónov eur. Na internáte Družba univerzita plánuje výmenu viacerých okien, balkónových stien, radiátorov v izbách, opravu postelí, výmenu rozvodov a osvetlenia na chodbách v internátnej časti, opravu striech na budovách D1 a D2. Tento mesiac sa začala rekonštruovať jedáleň. Investície na uvedené aktivity sú vo výške približne 1,5 milióna eur.

Čaputová sa na Pohode vyjadrila k českým protestom proti Babišovi. Prezradila aj to, čo nemohla na oficiálnej ceste!
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová predpokladá, že na mnoho záležitostí bude mať rozdielne názory ako jej český kolega Miloš Zeman. Čaputová to dnes povedala v Trenčíne počas diskusie na hudobnom festivale Pohoda. Skoršie demonštrácie v Prahe... Čítať ďalej
18 | 07 | 2019 | Ján Prokop