ŠPORT: Tradícia predsezónnych súbojov najlepších tímov SR a ČR v hádzanej je prerušená, Česko-slovenský pohár sa v roku 2019 neuskutoční
18 | 07 | 2019 I SITA

Nielen futbalový Česko-slovenský pohár si hľadá svoje miesto na športovej scéne. So snahou etablovať sa zápasí aj pohárová súťaž medzi klubmi oboch krajín v hádzanej. Štyri ročníky má za sebou obnovený Česko-slovenský pohár v hádzanej mužov.


Tradičné otvorenie sezóny, o ktoré sa starali vo vzájomnej konfrontácii po dva najlepšie tímy uplynulého extraligového ročníka oboch krajín, sa tentoraz neuskutoční nielen na konci augusta, ale v tomto roku vôbec. Česko i Slovensko sa striedali v jeho organizovaní, pri 5. ročníku bola na rade česká strana. Doteraz neboli zverejnené informácie, kde a či sa vôbec bude hrať. Napokon sa z toho vykľulo prerušenie tejto krátkej tradície.

"Áno, je to pravda. Česko-slovenský pohár v súčasnej podobe, v ktorej sa hral ako turnaj Final 4, končí. Už v januári sa tak vyjadril prezident Českého zväzu hádzanej Jaroslav Chvalný. Hľadá sa nový systém a tiež aj nový termín. Na starosti to majú marketingové oddelenia oboch zväzov, ich zámerom bude pripraviť niečo v rámci propagácie hádzanej, možno ako súčasť Hádzanárskeho dňa," informoval agentúru SITA riaditeľ súťaží SZH Peter Brunovský.

ŠPORT: Ako dieťa sa hral na Cristiana Ronalda, teraz budú spoluhráči. De Ligt prestupuje do Juventusu
Holandský futbalový obranca Matthijs De Ligt definitívne prestúpil z Ajaxu Amsterdam do Juventusu Turín. V talianskom veľkoklube sa dohodol na podmienkach kontraktu a po úspešnom absolvovaní lekárskej prehliadky ako obligátnej náležitosti všetkých... Čítať ďalej
18 | 07 | 2019 | SITA


Premiérový ročník Česko-slovenského pohára sa uskutočnil v roku 2015 v pražskom Edene, v roku 2016 sa hralo v prešovskej Tatran handball aréne, v roku 2017 v Plzni a vlani opäť v centre Šariša. Všetky štyri edície mali jedno spoločné - rovnakého víťaza, ktorým bol vždy len Tatran Prešov. Úradujúci slovenský šampión teraz prišiel o šancu zveľadiť si zbierku trofejí o ďalšiu.

Prvé dva ročníky ovládli slovenské tímy a finále bolo vždy záležitosťou dvojice Tatran Prešov - HC Sporta Hlohovec. V oboch prípadoch triumfoval Prešov - v Prahe 2015 zvíťazil vo finále jednoznačne 32:15 a pred troma rokmi doma tiež jasne 33:22. Predvlani zvíťazil Tatran v Plzni vo finále nad Duklou Praha 32:24 a minulý rok obhájil prvenstvo na svojej palubovke triumfom nad HC Baník Karviná 41:27. Kým 1. priečka bola "vyhradená" pre Tatran, 3. pozícia patrila výlučne Plzni.