OĽaNO: Čižnár by mal Šufliarskeho zbaviť funkcie na generálnej prokuratúre
18 | 07 | 2019 I SITA

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár by mal Petra Šufliarskeho zbaviť akejkoľvek funkcie na generálnej prokuratúre. Uvádza sa to vo vyhlásení opozičného hnutia OĽaNO.


Hnutie zároveň opätovne vyzýva Šufliarskeho, aby zverejnil svoju komunikáciu s obvineným Marianom K. "Je zarážajúce, že potom, ako predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič upozornil na priateľskú SMS komunikáciu medzi Šufliarskym a Marianom K., Šufliarsky síce odišiel z funkcie prvého námestníka GP, no naďalej pôsobí na generálnej prokuratúre. Človek, ktorý si vymieňa stovky priateľských SMS správ s obvineným v prípade dvojnásobnej vraždy či z falšovania zmeniek za desiatky miliónov eur, by mal generálnu prokuratúru zďaleka obchádzať a nemal by na nej pôsobiť ani na pozícii vrátnika," konštatuje OĽaNO. Hnutie zároveň dodáva, že ich neprekvapuje rozhodnutie Národnej kriminálnej agentúry stopnúť vyšetrovanie vo veci komunikácie medzi Šufliarskym a Marianom K., keďže prezident policajného zboru Milan Lučanský je podľa OĽaNO s Petrom Šufliarskym dlhoročný kamarát.

Portál Aktuality.sk dnes informoval, že vyšetrovateľ NAKA nebude vyšetrovať komunikáciu medzi Šufliarskym a Marianom K. Podľa polície totiž "neboli zistené také skutočnosti, ktoré by preukazovali trestno-právnu zodpovednosť a naplnenie obligatórnych znakov skutkovej podstaty niektorého z trestných činov, priestupkov alebo disciplinárnych deliktov".

https://www.hlavnydennik.sk/2019/07/18/policia-nebude-vysetrovat-sms-komunikaciu-p-sufliarskeho-a-mariana-k/

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár koncom marca oznámil, že Peter Šufliarsky končí na poste prvého námestníka Generálnej prokuratúry SR. Šufliarsky sa tak rozhodol po jeho medializovanej komunikácii s Marianom K. a rozhovore s generálnym prokurátorom. Šufliarsky si s Marianom K. vymenil viac SMS, upozornil na to opozičný poslanec Igor Matovič (OĽaNO). Šufliarsky následne komunikáciu priznal. V súčasnosti sú tieto správy súčasťou spisu k vyšetrovaniu likvidácie Šufliarskeho a nesúvisia s prípadom vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Čižnár následne rozhodol o zaradení Šufliarskeho na odbor legislatívy a ústavného práva Generálnej prokuratúry SR. Už predtým skončil na pozícii námestníka GP pre netrestný úsek René Vanek. Dôvodom bola komunikácia s obvinenou Alenou Zs.

Volebná kampaň strany Spolu bude výnimočná tým, že bude spoločná s Progresívnym Slovenskom
Volebná kampaň strany Spolu - občianska demokracia bude výnimočná tým, že bude spoločnou koaličnou kampaňou s Progresívnym Slovenskom. Uviedla to pre agentúru SITA hovorkyňa strany Spolu Silvia Hudáčková s tým, že lídri Michal Truban (PS) a... Čítať ďalej
18 | 07 | 2019 | SITA