Peter Tóth vypovedal, že špeciálny prokurátor Dušan Kováčik vynášal informácie Norbertovi Bödörovi.
17 | 07 | 2019 I Peter Králik


Peter Tóth vypovedal, že špeciálny prokurátor Dušan Kováčik vynášal informácie Norbertovi Bödörovi. Stalo sa tak v kauze, kde vyšetrujú Mariána Kočnera a právnika Andreja Šabíka za vynášanie motákov z väzenia, píšu Aktuality.




Tóth povedal, že Bödör, ktorý je blízky Kočnerovi, mal dobré vzťahy aj s riaditeľom Finančnej polície Bernardom Slobodníkom. Policajný prezident Milan Lučanský mu dôveruje.

Práve Slobodníkova jednotka zatkla Kočnera pre kauzu zmeniek a podľa Lučanského má Slobodník výsledky aj v ďalších Kočnerových kauzách.

Obžalovaný a zároveň obvinený podnikateľ  Kočner najnovšie požiadal súd, aby sa prvé hlavné pojednávanie v takzvanej kauze televíznych zmeniek, ktoré je naplánované na pondelok 22. júla, uskutočnilo pred Špecializovaným trestným súdom v jeho neprítomnosti. TASR o tom v utorok informoval obhajca obžalovaného Marek Para.

Žiadosť prišla po tom, ako sa v utorok aj v pondelok (15. 7.) mala porada Paru s jeho klientom v Ústave na výkon väzby (ÚVV) v Leopoldove odohrať v nimi kritizovanej miestnosti č. 4. Tá je podľa názoru obhajcov a aj podnikateľa monitorovaná.

„Dňa 16. júla o 13.28 h obhajca obžalovaného Mgr. M.K. osobne doručil na ŠTS v Pezinku žiadosť obžalovaného o konanie v jeho neprítomnosti na všetkých šiestich pojednávacích dňoch (22., 23., 24., 29., 30., 31. júl 2019). Predseda senátu zobral túto žiadosť na vedomie a plánuje zrušiť predvádzanie obžalovaného z Ústavu na výkon väzby na hlavné pojednávanie.“ uviedla pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.