PENTA LÁKA NA GRANTY: Nemocnica Bory ponúka študentom 100 eur mesačne
16 | 07 | 2019 I TASR

Vznikajúca nemocnica v bratislavskej lokalite Bory ponúka 20 študentom ošetrovateľstva možnosť získať vzdelávací grant. Všetky budúce sestry budú mať zároveň garantované miesto v novej nemocnici, ktorú majú uviesť do prevádzky v roku 2022.


„Nová nemocnica Bory prinesie nové možnosti, ale aj nové požiadavky na sestry, a to i v oblasti ovládania technológií a nových ošetrovateľských postupov. Budúcim sestrám chceme ukázať, ako moderné ošetrovateľstvo už dnes dobre funguje v michalovskej nemocnici, kde napríklad lieky pre pacientov nepripravuje sestra, ale robotický automat,“ priblížila personálna riaditeľka nemocnice Jana Palenčárová.

Najviac otázok počas Hodiny otázok v Národnej rade SR dostal v aktuálnom volebnom období expremiér Fico
Najviac otázok počas Hodiny otázok v Národnej rade SR dostal v aktuálnom volebnom období expremiér Robert Fico, ktorý funkciu zastával do 22. marca 2018. Poslanci mu adresovali 660 otázok. Na jeho nástupcu Petra Pellegriniho smerovalo doteraz 498... Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | TASR


Grant môžu získať študenti štvrtého ročníka odboru praktická sestra, prvého až tretieho ročníka odboru diplomovaná všeobecná sestra a bakalárskeho stupňa vysokoškolského štúdia ošetrovateľstva a zdravotníckych odborov. Mesačné štipendium je vo výške 100 eur a vybraným študentom sa bude vyplácať počas školského roka až do konca trvania štúdia. Súčasťou grantu sú aj workshopy a školenia. Záujemcovia o grant na štúdium sa môžu do 15. septembra prihlásiť prostredníctvom online registračného formulára.