SSC plánuje v Senici vymeniť povrch cesty, pripravuje aj podklady na obchvat
16 | 07 | 2019 I TASR

Slovenská správa ciest (SSC) plánuje v meste Senica opravu cesty I/51 vrátane kruhového objazdu. Okrem toho pokračuje s prípravami na výstavbu obchvatu mesta. TASR o tom informoval senický primátor Martin Džačovský.


"SSC prisľúbila, že najneskôr do konca septembra sa začne verejné obstarávanie na zhotovenie posúdenia vplyvu na životné prostredie a dokumentáciu pre územné rozhodnutie obchvatu mesta,“ uviedol Džačovský.

Ako doplnil, mesto zatiaľ nevie, kadiaľ obchvat povedie, keďže práve zistenia vplyvu na životné prostredie môžu mať vplyv na jeho trasu. "Môže sa zistiť, že v niektorej lokalite žije chránený živočích alebo rastlina a tak by pri obchvate muselo dôjsť k úpravám trasy," vysvetlil primátor.

Po ukončení posúdenia vplyvu na životné prostredie príde na rad dokumentácia pre územné rozhodnutie. "Po nej dôjde k vykupovaniu pozemkov a budovaniu prírodných bariér, aby sa odhlučnila cesta," uviedol Džačovský.

HISTORICKÉ OKIENKO: November 89, výberová chronológia udalostí pred pádom komunistického režimu
V súvislosti s blížiacim sa výročím Nežnej revolúcie v Novembri '89 prináša TASR výberovú chronológiu významných udalostí počas roka 1989, ktoré predchádzali pádu komunistického systému a železnej opony. Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | TASR


Mesto má snahu aj o opravu časti cesty I/51, ktorá prechádza Senicou. "Máme záujem o strhnutie celého asfaltu do hĺbky približne desať centimetrov a natiahnutie nového. Realizuje sa verejné obstarávanie, v rámci ktorého boli podané námietky neúspešných uchádzačov a čaká sa na ich posúdenie," informoval primátor. Podľa jeho ďalších slov rieši sa aj možnosť opravy kruhovej križovatky betónom, keďže pri vysokých teplotách množstvo kamiónov deformuje asfaltový povrch.

TASR požiadala o vyjadrenie k plánovanej rekonštrukcii cesty I/51 SSC, ale tá na otázky neodpovedala.