Po štyroch Afgankách zo ženského orchestra, ktorý vystúpil na Pohode, sa zľahla zem. Najskôr sa vydali smer Nemecko
16 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Na nedávno skončenom festivale Pohoda v Trenčíne vystúpil afganský, čisto ženský orchester Zohra (Afghan Women 'Orchestra). Šéf súboru deň po vystúpení zistil, že štyri členky súboru zmizli z hotela, informuje Nový Čas.


Súbor vystúpil na Pohode v sobotu. Šéf súboru Ahmad Sarmast potom v nedeľu ráno zistil, že štyri členky 30-členného orchestra zmizli z hotela. „Spali u nás dve noci a ráno mali normálne odísť. Ráno štyri chýbali, ale viac vám k tomu nepoviem nič,“ uviedol pre Nový Čas recepčný hotela v Trenčianskych Tepliciach.

https://www.hlavnydennik.sk/2019/07/16/danko-vychvaluje-produkty-z-bieloruska-obhajuje-cesty-do-ruska-a-kritizuje-lajcaka-situacia-v-smere-mu-je-neprijemna/

Šéf súboru a majiteľ hotela upozornili na zmiznutie štyroch Afganiek slovenskú políciu. „Potvrdzujem pátranie po dvoch mladistvých a dvoch plnoletých občiankach Afganistanu, ktoré pravdepodobne samy odišli z hotela v Trenčianskych Tepliciach a polícia po nich vyhlásila pátranie,“ informoval Nový Čas trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Hostia v hoteli podľa Nového Času zachytili komunikáciu ostatných členiek súboru, ktoré sa rozprávali o tom, že jedno z dievčat má bratranca v Nemecku. „To som len započul, ako sa o tom rozprávajú, že predpokladajú, že ušli do Nemecka za tým bratrancom,“ povedal pre Nový Čas jeden z ubytovaných hostí.

Mladé členky súboru patria k prvým ženám z ich krajiny, ktoré za posledných 30 rokov študovali hudbu. Za svoje pôsobenie často krát čelia vyhrážkam a perzekúciám.

https://www.hlavnydennik.sk/2019/07/16/danko-vychvaluje-produkty-z-bieloruska-obhajuje-cesty-do-ruska-a-kritizuje-lajcaka-situacia-v-smere-mu-je-neprijemna/