Na priznaní farmára z Kréty ku vražde americkej vedkyne niečo nesedí
16 | 07 | 2019 I František Németh

Grécki policajti sú presvedčení, že dopadli vraha 59 ročnej americkej molekulárnej biologičky, ktorá zmizla na Kréte 2. júla a neskôr bola nájdená mŕtva. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje. Zadržaný 27 farmár, otec dvoch detí, sa k činu podľa denníka Kathimerini priznal, ale jeho výpoveď vyvolala ďalšie otázky. Polícia sa domnieva, že zločin mal sexuálny podtext.


Eatonova zo svetovo uznávaného Planckováho inštitútu prišla na Krétu na konferenciu s tematikou zo svojho odboru. Zmizla 2. júla, keď si vyrazila zabehať. Jej telo objavili o týždeň neskôr v bunkri v ťažko prístupnom skalnatom teréne zhruba desať kilometrov od miesta, kde bola naposledy videná.

Prvým dôkazom, ktorý políciu k hlavnému podozrivému doviedol, sú zábery z bezpečnostnej kamery, na ktorých sa farmárové vozidlo nachádza blízko bunkra, kde bolo nájdené telo, napísala miestna tlač.

Silné zemetrasenie v Indonézií na ostrove Bali
Indonézsky turistický ostrov Bali dnes postihlo zemetrasenie o sile 6,1 stupňa. Ohnisko ležalo pod morom vo stokilometrovej hĺbke, asi 102 kilometrov juhozápadne od miestnej metropoly Denpasaru. Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | Ján Prokop


Dvaja súdni lekári uviedli, že Američanka mala upchaté ústa a nos, ale nie je isté, či príčinou smrti bolo udusenie. Tiež nie je jasné, či bola vedkyňa zavraždená v bunkri, alebo či sem bolo jej telo premiestnené až po čine.

Podozrivý vlastní neďaleko miesta pozemok a fotky a videá bunkru zverejnil na sociálnych sieťach. Obeť si podľa všetkého vybral náhodne.

Polícia v súvislosti s vraždou zatkla desať podozrivých a overuje, či nemajú škrabance alebo pomliaždeniny, ktoré by mohli súvisieť so zločinom. Vyšetrovatelia čakajú na výsledky testov a analýzu telefónnych hovorov. Dnes majú prísť s oficiálnym vyhlásením. Prípad pokladajú za uzavretý.

Chorvátsky hip-hopový festival musel byť evakuovaný kvôli masívnemu požiaru (VIDEO)
Tisíce návštevníkov festivalu bolo nútených opustiť chorvátsky festival Fresh Island, príčinou bol gigantický požiar lesa v okolí pláže Zrce. Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | Marek Molnár