KRIMI: Estónec kradol v pivovare, našli ho spiaceho v kempe
16 | 07 | 2019 I TASR

Spiaceho Estónca s ukradnutými vecami z piešťanského pivovaru našla polícia v miestnom kempe. Z dôvodu, že sa už v minulosti dopustil krádeží aj v iných členských štátoch Európskej únie, nemá žiadny príjem, trvalý pobyt a je predpoklad, že bude pokračovať v trestnej činnosti, spracoval policajný vyšetrovateľ podnet na jeho väzobné stíhanie.


Podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej v uplynulom týždni nahlásil majiteľ pivovaru na Rekreačnej ulici v Piešťanoch krádež. Páchateľ preliezol cez balkónové dvere do prevádzky a odcudzil z pokladne hotovosť v sume 145 eur, tablety a notebook za ďalších 600 eur. "Policajti zaistili miesto činu a na základe popisu k osobe spracovali informácie o páchateľovi," uviedla hovorkyňa. V stane u Estónca našli aj odcudzenú hotovosť. Veci zaistili a vyšetrovateľ obvinil muža zo zločinu krádeže.

Prokurátor GP, ktorý vypracoval podklady na rozpustenie ĽSNS, je už na dôchodku
Prokurátor Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky (GP SR) Ivan Minár, ktorý spracoval podklady k návrhu na rozpustenie ĽSNS, je už na dôchodku. Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | Peter Králik/TASR


"Muž bol na základe rozhodnutia súdu eskortovaný policajnou hliadkou do výkonu väzby. V zmysle zákona mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," doplnila hovorkyňa.