Hnutie SPD nie je extrémistické, ale radikálne, vyhlásil Zeman
15 | 07 | 2019 I František Németh

Prezident Miloš Zeman vo videu delegátom konferencie strany SPD Tomia Okamuru uviedol, že hnutie nepokladá za extrémistické, ale za radikálne. Vytkol im odpor k zahraničným misiám českej armády, informujú české médiá.


Zeman podotkol, že radikalizmus znamená cestu ku koreňom a vo všeobecnosti sú aj radikálne strany súčasťou politického spektra. Z programu SPD prezident podporil myšlienku priamej demokracie a pripomenul, že bol na jej základe zvolený - Miloš Zeman je totiž prvý český prezident, ktorého si zvolili ľudia, a nie parlament.

Český prezident tiež zdôraznil fakt, že dlhodobo podporuje zavedenie všeobecného referenda. Od SPD sa ale prezident, ako pripomenul, líši v pohľade na vojenské zahraničné misie. Zeman povedal, že proti islamskému terorizmu sa nemá bojovať len slovami, ale aj činmi, preto podporuje misiu v Afganistane.

"Premýšľajte o tom, či sa vaše slová a vaše činy nerozchádzajú," nabádal delegátov Zeman.

MIMORIADNA SPRÁVA:Futbaloví chuligáni z Ventúrskej boli odsúdení na pol roka väzenia
Štyria Holanďania a traja Poliaci boli odsúdení za prečin výtržníctva na nepodmienečný trest odňatia slobody v dĺžke šiestich mesiacov a na tri roky trestu vyhostenia z územia Slovenskej republiky. Voči trestnému rozkazu Okresného súdu Bratislava I... Čítať ďalej
14 | 07 | 2019 | tasr