Do Slovenskej armády dobrovoľne nastúpilo 44 nových vojakov
15 | 07 | 2019 I TASR

Na výcvik v rámci dobrovoľnej vojenskej prípravy nastúpilo 44 záujemcov. Príprava sa začala začiatkom júla v priestoroch Základne výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine, informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.


Na dobrovoľný výcvik sa pôvodne prihlásilo 122 uchádzačov. „Aj v počtoch záujemcov o absolvovanie dobrovoľnej vojenskej prípravy sa odzrkadľuje výrazný trend rastu počtu žiadostí o prijatie do štátnej služby profesionálneho vojaka,“ uviedla hovorkyňa. K zvýšeniu záujmu o vojenskú službu prispela podľa rezortu marketingová kampaň na podporu regrutácie, ktorú ministerstvo spustilo v marci.

Prijímacím konaním prešlo 44 uchádzačov. Najčastejšími dôvodmi neúspechu v prijímacom konaní na dobrovoľnú vojenskú službu bola podľa Capákovej zdravotná a psychická nespôsobilosť, neúčasť na prijímacom konaní, nedostatočné vzdelanie, rozhodnutie nenastúpiť na výcvik, prípadne zrušenie žiadosti, a chýbajúce doklady.

Trumpove vyjadrenia na adresu kongresmaniek sú neprijateľné, vyhlásila Mayová
Dosluhujúca britská premiérka Theresa Mayová skritizovala v pondelok vyjadrenia prezidenta USA Donalda Trumpa, ktorý odkázal americkým demokratickým kongresmankám, aby sa "vrátili" tam, odkaľ prišli. Mayová považuje Trumpove výroky za "absolútne... Čítať ďalej
15 | 07 | 2019 | TASR


Výcvik by mal trvať 75 dní, účastníci majú zabezpečené bezplatné ubytovanie, stravu, výstroj a výzbroj, ako aj náhradu cestovného. Zároveň získajú finančný príspevok vo výške viac ako 1100 eur. Po absolvovaní dobrovoľnej vojenskej prípravy zložia vojenskú prísahu a budú jedným zo zdrojov pre aktívne zálohy.