Muža s alergiou napadol roj ôs, zachránili ho policajti
14 | 07 | 2019 I TASR

Muža s alergiou na osy napadol v obci Seňa (okres Košice-okolie) roj tohto bodavého hmyzu. Spozorovala ho a pomohla mu policajná hliadka, ktorá vzhľadom na zhoršovanie sa jeho zdravotného stavu privolala záchranársky vrtuľník. Informovalo o tom v nedeľu Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach na sociálnej sieti.


Dvojica policajtov z obvodného oddelenia v Čani počas služby zbadala v Seni muža sediaceho na kameňoch, ktorý javil známky po fyzickom útoku.

"Na mieste zistili, že ide o 37-ročného muža z obce Kechnec, ktorý bol napadnutý rojom ôs, bol opuchnutý a ťažko dýchal, pričom hliadke uviedol, že je alergický na včely, osy a sršne. Osobe ihneď poskytli prvú pomoc, prikladali mužovi studenú vodu na zasiahnuté miesta a opuchy, neustále s ním komunikovali a snažili sa privolať lekársku pomoc," informovala o tom polícia.

Keďže v tom čase neboli voľné vozidlá záchrannej služby a mužovi sa zhoršoval zdravotný stav, policajti požiadali o prílet vrtuľníka zdravotnej služby. Zabezpečili miesto príletu a prevoz pacienta na futbalové ihrisko.

Poliaci našli salmonelózu v mäse z Česka. Reagovali takmer okamžite!
Poliaci vracajú úder. V kuracom mäse, ktorí je pôvodom z Česka a bolo dovezené do Poľska, sa objavila salmonela, upozornil poľský web Cenyrolnizce.pl. Čítať ďalej
14 | 07 | 2019 | Ján Prokop