Scotland Yard začína vyšetrovanie trestného činu úniku diplomatických správ
13 | 07 | 2019 I Marek Molnár
Scotland Yard začal trestné vyšetrovanie, kvôli údajnému úniku diplomatických e-mailov, na ktorých sa zúčastnil bývalý veľvyslanec Británie v USA Sir Kim Darroch.

Vyšetrovanie bude viesť Met's Counter Terror Command, ktorá sa zaoberá obvineniami z porušenia zákona o štátnych tajomstvách. Asistent komisára Neil Basu, vo vyhlásení vyzval Kim Darrocha, aby sa zapojil a čelil svojim dôsledkom.

Povedal, že únik spôsobil škodu na medzinárodných vzťahoch Spojeného kráľovstva a existuje verejný záujem na tom, aby osoby predstúpili pred spravodlivosť.

Britskému veľvyslancovi v USA unikli diplomatické depeše v ktorých “ohovára” Trumpa a varuje pred hrozbou vojny
Prostredníctvom internej komunikácie britského veľvyslanca v USA, ktoré unikli do médií, varoval Kim Darroch svojich londýnskych nadriadených, že pri najmenšej provokácii týkajúcej sa Iránu, by nevyspytateľná politika amerického prezidenta Donalda... Čítať ďalej
07 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič


Americký prezident označil bývalého veľvyslanca za "veľmi hlúpeho chlapíka" a povedal, že jeho administratíva s ním už nemá v pláne ďalej spolupracovať. Kim odstúpil v stredu z veľvyslanca v USA, pričom jeho dôvod bol, že je preňho "nemožné" ďalej pokračovať.

„Po následnom medzivládnom vyšetrovaní vedenom Úradom vlády sa dnes objavil proces Gateway s Metropolitnou políciou v údajnom úniku oficiálnych oznámení, do ktorých sa zapojil sir Kim Darroch," prehlásil asistent komisára.

„Rád by som dal na vedomie istej osobe alebo osobám, že vplyv toho, čo ste urobili, je zrejmý, teraz ste však tiež zodpovední za odvádzanie zaneprázdnených detektívov od vykonávania ich základného poslania. Ešte stále to môžete zastaviť,buďte hrdí a čelte následkom," dodal na záver Neil Basu

Konverzácie s Google Asistentom nie sú súkromné, počúvajú ich pracovníci spoločnosti
Súkromie na internete už neexistuje pár rokov a veľa firiem o nás vie viac než naši najbližší. Svoje o tom vie napríklad taký Facebook, avšak čistý štít jednoznačne nemá ani Google. Ten najnovšie šokoval celý "tech svet," keď sa prevalilo, že... Čítať ďalej
13 | 07 | 2019 | František Németh