V máji najvýraznejšie rástla zamestnanosť v ubytovaní a stavebníctve
12 | 07 | 2019 I TASR

V máji tohto roka na Slovensku rástla zamestnanosť vo viacerých sektoroch. Najvýraznejšie sa zvýšila v oblasti ubytovania a stavebníctva. Vyplýva to z najnovších údajov zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR.


V máji medziročne vzrástla zamestnanosť v ubytovaní o 13,1 %, stavebníctve o 9,2 %, vybraných trhových službách o 7,7 %, informačných a komunikačných činnostiach o 6,2 %, doprave a skladovaní o 5,7 %, činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 5,2 %, predaji a oprave motorových vozidiel o 1,7 %. Naopak, klesla v maloobchode o 2 %, veľkoobchode o 1,8 % a v priemysle o 0,1 %.

Celkovo v priemere za päť mesiacov tohto roka medziročne vzrástla zamestnanosť v ubytovaní o 10,2 %, stavebníctve o 8,9 %, vybraných trhových službách o 7,4 %, činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 6,1 %, doprave a skladovaní o 4,8 %, informačných a komunikačných činnostiach o 5,5 %, predaji a oprave motorových vozidiel o 2,9 % a v priemysle o 0,4 %. Znížila sa v maloobchode o 1,9 % a vo veľkoobchode o 1,7 %.

Putin prvý krát telefonoval so Zelenským. Venovali sa ukrajinskému konfliktu a výmene väzňov
Ruský prezident Vladimir Putin po prvýkrát od svojho volebného víťazstva hovoril s novým ukrajinským lídrom Vladimírom Zelenským. Obaja diskutovali o situácii vo východnej Ukrajine a možnostiach ďalších kontaktov. Čítať ďalej
12 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič