Sudcu Najvyššieho súdu SR mali obviniť z prečinu usmrtenia
12 | 07 | 2019 I Peter Králik

Sudca Najvyššieho súdu spôsobil tragickú dopravnú nehodu.









Sudcu Najvyššieho súdu (NS) SR Viliama Dohňanského mala polícia obviniť z prečinu usmrtenia. V roku 2018 spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej zomrel 43-ročný muž. Informovala o tom televízia Markíza.

V súvislosti s dopravnou nehodou z 23. 5. 2018 bolo prokurátorom Generálnej prokuratúry SR dňa 27. 6. 2019 rozhodnuté o vznesení obvinenia vodičovi vozidla zn. BMW, pre trestný čin usmrtenia,“ povedala pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová situáciu komentovala tak, že NS SR nemôže zaujať stanovisko, keďže nedisponuje žiadnymi oficiálnymi informáciami o dopravnej nehode, ani o ďalšom postupe orgánov činných v trestnom konaní.

Nehoda sa stala medzi obcami Hontianske Trsťany a Hontianske Moravce. „Vodič BMW pravdepodobne predbiehal pracovný stroj. Manéver však nestihol dokončiť a v protismernej časti vozovky sa zrazil so Škodou Octavia. Jej vodič zrážku neprežil,“povedala vtedy hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. Alkohol v dychu vodiča BMW policajti nezistili.