POZNÁME NOVÉHO ŠÉFA DPB: Martin Rybanský vyzdvihol mnohé doterajšie zmeny a inovácie
11 | 07 | 2019 I TASR

Dopravnému podniku Bratislava oficiálne šéfuje od stredy (10. 7.) Martin Rybanský. Dočasne poverenému vedeniu sa poďakoval za odvedenú právu a vyzdvihol viaceré zmeny a inovácie.


Počas ich pôsobenia okrem iného prispeli k dobrému nastaveniu pracovného prostredia založeného na vzájomnej spolupráci a vytvorili priestor na zavádzanie pozitívnych zmien a inovácií v bratislavskej MHD," skonštatoval Rybanský. Verí, že v nasledujúcom období sa podarí zlepšiť služby pre cestujúcu verejnosť.

FICO STRAŠÍ POVOLEBNÝM PATOM: Opäť kritizoval celú opozíciu, najmä Kisku
Predseda strany Smer-SD a expremiér Robert Fico si myslí, že Slovensko bude po parlamentných voľbách v roku 2020 v patovej situácii. Nevylučuje ani opakované hlasovanie. Hovoril o tom na tlačovej konferencii v Kostolných Kračanoch. Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | TASR


Nový predseda predstavenstva DPB poukázal napríklad na zoštíhlenie organizačnej štruktúry podniku, čím by sa malo v tomto roku ušetriť približne 168.000 eur a v nasledujúcich rokoch niekoľkonásobne viac. Ďalších približne 215.000 eur sa podarilo ušetriť od apríla do júna zlepšením obstarávania náhradných dielov. Pozitívne hodnotí aj stabilizovanie práce zamestnancov výrazným zvýšením miezd v nedostatkových profesiách.

"Na základe rokovaní s magistrátom bol a ešte bude rozpočet DPB v roku 2019 zvýšený celkovo o približne desať miliónov eur na stabilizáciu zamestnancov, rekonštrukcie električkových tratí, modernizáciu zastávok a zariadenia pre dielne," poznamenáva DPB. Zlepšila sa tiež prevádzka liniek, napríklad zlepšením nadväznosti MHD na vlaky, spresnením jázd električiek a trolejbusov, zvýšením kapacít na vybraných linkách či nasadením kĺbových autobusov na zlepšenie prepravy objemných batožín. Podnik sa zároveň začal zaoberať zvýšením rýchlosti trolejbusov či zakúpením nových veľkokapacitných električiek a trolejbusov.

Nový šéf DPB, ako aj vedenie niektorých ďalších mestských podnikov a organizácií, vzišiel z nedávnych výberových konaní. Do ich ukončenia bolo zvolené dočasné vedenie.

Biely dom odmietol pozvať autora 'antisemitskej' karikatúry Sorosa, Bena Garrisona, na mediálny samit
Karikaturista Ben Garrison bol stiahnutý zo zoznamu pozvaných na samit sociálnych médií Bieleho domu po sťažnostiach na jeho očividne „antisemitskú“ karikatúru, na ktorej nakreslil kontroverzného finančníka Georgea Sorosa ako bábkového... Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | Marek Molnár