Po vyše 77 hodinách sa hasičom podarilo zlikvidovať veľký požiar v Bystrej
11 | 07 | 2019 I TASR

Po viac ako 77 hodinách sa hasičom podarilo zlikvidovať rozsiahly lesný požiar na kopci Veľký Gápeľ v katastri nízkotatranskej obce Bystrá v okrese Brezno.


Hasiči miesto odovzdali pracovníkom Lesov SR, ktorí budú požiarisko monitorovať ešte niekoľko dní. TASR o tom vo štvrtok večer informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

"Na mieste zostáva hadicové vedenie, ktoré bude možné v prípade opätovného rozhorenia požiaru okamžite použiť. Všetci zasahujúci príslušníci HaZZ postupne odchádzajú na svoje základne," uviedla Farkasová.

K rozsiahlemu lesnému požiaru v pásme nad kosodrevinou došlo v pondelok popoludní. V stredu po 11.00 h sa ho hasičom podarilo lokalizovať. Vo štvrtok ešte hasili skryté ohniská. Práce boli náročné, horelo v nedostupnom teréne a príslušníci HaZZ pri likvidácii požiaru museli bojovať celé dni aj s 300-metrovým prevýšením.

Na uhasení sa podieľala viac ako sto profesionálnych a dobrovoľných hasičov, zamestnanci Lesov SR a výdatne pomohli vrtuľníky Letky Ministerstva vnútra SR a Letky Ministerstva obrany SR, ktoré oheň hasili zo vzduchu.

Biely dom odmietol pozvať autora 'antisemitskej' karikatúry Sorosa, Bena Garrisona, na mediálny samit
Karikaturista Ben Garrison bol stiahnutý zo zoznamu pozvaných na samit sociálnych médií Bieleho domu po sťažnostiach na jeho očividne „antisemitskú“ karikatúru, na ktorej nakreslil kontroverzného finančníka Georgea Sorosa ako bábkového... Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | Marek Molnár